POTVRĐENE GLASINE

Što to bivši Appleov glavni dizajner radi s OpenAI-jem?

24.09.2024 u 12:21

Bionic
Reading

Zasad nije poznato kako se startup zove, tek kako je nastao nakon nekoliko večera s Samom Altmanom. Namjeravaju za rad prikupiti milijardu američkih dolara do kraja godine

Jony Ive, legendarni dizajner koji je prije pet godina napustio svoju stalnu ulogu u Appleu, radi na novom startupu s OpenAI-jem i njegovim izvršnim direktorom Samom Altmanom.

Suradnju, o kojoj se prvi put počelo pričati prošle godine, Ive je potvrdio za New York Times.

Zasad nije poznato kako se startup zove, tek kako je nastao nakon nekoliko večera s Altmanom. Ive je navodno upoznao šefa OpenAI-ja preko Briana Cheskyja, izvršnog direktora Airbnba.

Cilj je hardverski proizvod koji će koristiti umjetnu inteligenciju za 'računalno iskustvo koje manje ometa društvo nego iPhone'.

Kako će izgledati i kad bi se mogao pojaviti također je nepoznato. No, startup je navodno već počeo prikupljati sredstva.

Osim Ivea, u rundu financiranja se uključio i Emerson Collective, tvrtka Laurene Powell Jobs. Čini se kako žele prikupiti milijardu američkih dolara do kraja godine.

Projekt trenutno ima samo 10 zaposlenika, među kojima su Tang Tan i Evans Hankey, dvoje ključnih ljudi koji su radili s Iveom na iPhoneu. LoveFrom, Iveova tvrtka, razvija dizajn uređaja.

Tim navodno sada radi u poslovnoj zgradi u San Franciscu, dijelu nekretnine vrijedne 90 milijuna USD u Iveovom vlasništvu.