SAMO ZA NAJBRŽE

Što zapravo 'High Bandwidth Update' znači za Overwatch?

12.09.2016 u 14:38

Bionic
Reading

Nakon postupnog puštanja u funkciju i puno, puno testiranja, Blizzard je opciju za korisnike koji imaju brzi internet konačno učinio dostupnom svima

'High Bandwidth Update' nadograđuje komunikaciju između vašeg računala i servera na kojem igrate Overwatch. Razlog zbog kojeg je Blizzard ovu opciju uopće krenuo integrirati su profesionalni igrači koji su igru relativno brzo počeli uspoređivati s klasicima poput CS:GO.

Sve donedavno Overwatch je sa serverom komunicirao 21 puta u sekundi, što u stručnoj terminologiji znači da je imao 21 tick. Ovome nakon hight bandwidth patcha dolazi kraj. Blizzard je Overwatchevu komunikaciju s 21 ticka povećao na 68 tickova, a opcija koja je donedavno bila dostupna samo u nekim regijama s novom zakrpom postaje dostupna svima.

Prije no što se uznemirite zato jer nemate munjevit internet, ne brinite - velike su šanse da promjenu nećete ni osjetiti. Ona je napravljena prije svega za kompetitivnu igru i za ekipu kojoj je djelić sekunde važniji od bilo čega.

Ako vas ovim nismo uspjeli razuvjeriti, predlažemo da se zapitate koliko vam je igra zapravo 'patila' pod opresijom 21 ticka sve do trena kad ste čuli za nadogradnju namijenjenu brzom internetu.

Kako god okrenuli, ovo su dobre vijesti. Blizzard se zbilja trudi poboljšati kvalitetu svoje megapopularne pucačine, a ova zakrpa dobar je put prema tome.