PRVI PUT IKAD

Street View stiže i u Bosnu i Hercegovinu, i to s nekoliko noviteta

25.09.2024 u 11:45

Bionic
Reading

Google Maps i Google Earth će dobiti oštrije satelitske slike zahvaljujući alatu temeljenom na umjetnoj inteligenciji koji uklanja oblake, sjene, izmaglicu i maglu

Google ažurira slike Street Viewa u gotovo 80 država, poput Australije, Brazila, Danske, Japana, Filipina, Ruande, Srbije, Južne Afrike i drugih.

Street View će također stići i u nekolicinu država u kojima nikada nije bio dostupan: Bosnu i Hercegovinu, Namibiju, Lihtenštajn i Paragvaj.

Nova, lakše prijenosna kamera, uvedena u uporavu 2022. godine, trebala bi pomoći ponuditi slike još više mjesta u budućnosti.

Google Maps i Google Earth će dobiti oštrije satelitske slike zahvaljujući alatu temeljenom na umjetnoj inteligenciji koji uklanja oblake, sjene, izmaglicu i maglu. To bi, prema Googleu, trebalo rezultirati svjetlijim, živopisnijim slikama.

Osim toga, uskoro ćete moći vidjeti povijesne slike na webu i mobilnim aplikacijama Google Eartha, što je prije bilo dostupno samo putem desktop aplikacije Google Earth Pro. To bi trebalo olakšati usporedbu satelitskih i zračnih slika lokacije tijekom godina, piše Verge.