okretanje novim tržištima

Twitter je svoju Lite verziju doveo u još 21 državu

16.08.2018 u 15:37

Bionic
Reading

Nakon što su druge društvene mreže postigle uspjeh sa svijim 'laganijim' verzijama, i Twitter je u travnju predstavio novu aplikaciju. Sada ju je pustio na tržište još 21 zemlje među kojima su naši susjedi, ali Hrvatske nema

Twitter je konačno odlučio proširiti dostupnost light verzije svoje aplikacije za pametne telefone. Tako od sada Twitter Lite mogu skinut korisnici iz 46 zemalja.

Otkako raste broj korisnika popularne platforme u zemljama u razvoju, tvrtka je odlučila ponuditi novi, pristupačniji proizvod. Lite verzija, za razliku od klasične zauzima manje prostora, a sadrži sve glavne funkcije. Twitter ju je prvi put predstavio u travnju 2017., a nije jedina društvena mreža koja se odlučila na takav potez.

Da postoji tržište za 'lakše' proizvode primijetio je i Facebook koji već nudi Facebook Lite, Messenger Lite i Instagram Lite. Osim njega, i YouTube je predstavio svoju 'laganiju' verziju, kao i mnoge druge aplikacije.

Twitter Lite je za sada dostupan samo za android korisnike i dizajniran je kako bi ga mogle koristiti osobe sa starijim mobitelima, ograničenom pohranom i slabijom internetskom vezom. Zauzima samo tri megabajta memorije i funkcionira na 2G i 3G mobilnim mrežama. Sadrži i značajku Data Saver omogućuje biranje koje će fotografije prikazati, a koje ne.

Osim toga, druge su značajke vrlo slične originalnoj aplikaciji. Lite može slati push obavijesti, kreirati oznake, prikazivati vezane razgovore te funkcionirati u tamnom načinu rada.

  • +11
Najpopularnije domaće i strane osobe na Twitteru Izvor: Screenshot / Autor: Twitter

Aplikacija je najprije bila testirana na Filipinima, a potom je puštena u dvadesetak zemalja među kojima su bile Indija, Argentina i Turska.

Druge zemlje u kojima je dostupna 'lakša' aplikacija su Alžir, Argentina, Bangladeš, Bjelorusija, Bolivija, Brazil, Čile, Kolumbija, Kostarika, Dominikanska Republika, Ekvador, Egipat, El Salvador, Gana, Gvatemala, Honduras, Indija, Indonezija, Izrael, Jordan, Kazahstan, Kenija, Libanon, Malezija Meksiko, Maroko, Nepal, Nikaragva, Nigerija, Panama, Paragvaj, Peru, Filipini, Rumunjska, Srbija, Južna Afrika, Tanzanija, Tajland, Tunis, Turska, Uganda, Ukrajina, Urugvaj, Venezuela, Jemen i Zimbabve.

NEĆE BITI DOSADNO

Tražite novi smartfon? Evo koje top modele možemo očekivati do kraja godine

Pogledaj galeriju