SMJER RAZVOJA

U Samsungu ne odustaju od smartfona koji sprijeda ima samo zaslon

07.05.2019 u 10:30

Bionic
Reading

Nema naznaka kad bismo mogli vidjeti funkcionalni model pametnog telefona čiju prednju stranu u potpunosti čini samo zaslon. Nagađa se kako to neće biti prije iduće godine

U južnokorejskoj korporaciji navodno rade na razvoju pametnog telefona koji će imati zaslon bez zubića ili okruglog izreza za kameru, kao i obruba. Prednja kamera također ne bi trebala biti skočna, već bi trebala biti ugrađena u zaslon poput čitača otiska prsta na sve brojnijim modelima smartfona.

Takav dizajn bi mogao omogućiti omjer tijela i zaslona od sto posto.

  • +8
Samsung Galaxy S10+ Unboxing i slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Nije prvi put kako najave o prednjoj kameri ugrađenoj u zaslon stižu iz Samsunga - u toj tvrtci se postupno pomiču prema takvom rješenju već neko vrijeme.

Ali, nema naznaka kad bismo mogli vidjeti funkcionalni model pametnog telefona čiju prednju stranu u potpunosti čini samo zaslon. Nagađa se kako to neće biti prije iduće godine. Ako je tomu doista tako, moguće je kako će biti riječ o modelu Galaxy Note 10.

Za očekivati je kako prva izdanja neće funkcionirati optimalno, što je često slučaj s novim tehnologijama (a što su u Samsungu nedavno iskusili na vlastitoj koži s modelom Galaxy Fold), piše Tech Radar.