EPSONOV NOVITET

Upoznajte projektor čijom slikom upravljate na dodir

23.01.2014 u 07:15

Bionic
Reading

Projektor EB-595Wi omogućuje kontrolu s do šest dodirnih točaka u istome trenutku te dviju interaktivnih olovaka kojima je moguće označavati izravno na projiciranu sliku

Epson je najavio novu seriju projektora kratka dometa, u koju je uključen i model EB-595Wi, prvi uređaj te tvrtke koji je interaktivan i osjetljiv na dodir prsta.

Projektor omogućuje interaktivan rad pomoću prstiju na projiciranoj slici, odnosno kontrolu s do šest dodirnih točaka u istome trenutku te dviju interaktivnih olovaka kojima je moguće označavati izravno na projiciranu sliku. Na taj način omogućeno je vođenje bilježaka te crtanje dijagrama i ilustracija preko slike.

Tipke na ekranu služe za izmjenu folija, odabir ulaza slike ili snimanje unesenih bilježaka - prstima. K tome, funkcija kratkog dometa omogućava interakciju na projiciranom ekranu uz minimalne sjene i bljeskove.

Nove interaktivne olovke osjetljive su na kretnje i manje mase u odnosu na prethodne. Dvoje korisnika može označavati po ekranu olovkom u isto vrijeme te na tako na jednostavan način surađivati.


EB-595Wi možete pokrenuti bez potrebe za instalacijom upravljačkog programa, uz automatsku kalibraciju slike, a pisati se može i po samome rubu ekrana. Uređajem se upravlja bez pomoći osobnog računala.

Dostupan će biti na tržištu od svibnja ove godine.
EB-595Wi dio je nove game projektora ultra kratkog dometa EB-5 koja se sastoji od interaktivnih i pasivnih modela, s razlučivošću WXGA i XGA te izlazne snage do 3.300 lumena.

Uređaji su opremljeni dvama ulazima VGA i dvama HDMI. Svi projektori u ovoj seriji podržavaju bežično umrežavanje, a uz aplikaciju iProjection sadržaj se može dijeliti putem više pametnih uređaja.