GADGET NA KICKSTARTERU

Uskoro će želje biti ispunjene svim zlatnim ribicama

12.05.2014 u 07:12

Bionic
Reading

Akvarij kojim upravlja zlatna ribica je postao pravi hit - a ekipa iz 'Studio diip' sad pruža mogućnost nabavke gadgeta na kotačima za sve ljubitelje ideje. Projekt je, naravno, osvanuo na Kickstarteru i traži kakvih 40 tisuća eura za masovniju proizvodnju

O samoj ideji je već ranije bilo riječi na Gadgeteriji, a ukratko vrijedi reći kako je u pitanju robotsko vozilo kojim upravljaju Beagleboard i Arduino kontrolni sustavi, a na kojem se nalazi akvarij s ribicom i sustav za prepoznavanje slike.

Ovisno o pravcu kojim ribica želi plivati, sustav upravlja vozilom i usmjerava ga u tu točku - čime se ribica u svom spremniku kreće i 'po suhom'.


Projekt 'Fish on Wheels' je završio na Discoveryju, National Geographicu i mnogim drugim popularnim odredištima, što je tvorce ponukalo na dalji razvoj priče. Kako bi nabavili cjelokupan i rani sustav u Kickstarter kampanji je potrebno uložiti 199 eura, a isporuka se očekuje u srpnju.

Oni koji izdvoje nešto više novca (229 eura), mogu očekivati dorađeniju verziju s isporukom u kolovozu, no konačna verzija gadgeta Fish on Wheels se može uzeti za 249 eura i isporuku tijekom rujna tekuće godine. Više informacija je moguće pronaći na stranicama Kickstarter kampanje