STIŽE NADOGRADNJA

Viber ima novu opciju koju smo čekali dugo vremena - kanale

15.06.2022 u 13:22

Bionic
Reading

Ljudi diljem svijeta mogu se pretplatiti na kanale na Viberu kako bi pratili informacije i interese koji ih zanimaju

Viber uvodi novu značajku - kanale, nakon čega je počeo aktivno uključivati raspon digitalnih proizvoda i usluga - mobilno plaćanje, naručivanje taksija i hrane, vremenska prognoza i još niz drugih usluga.

Korisnici se mogu pretplatiti na kanale na Viberu kako bi pratili informacije i interese koji ih zanimaju, s time da u Hrvatskoj postoji više od 100 javnih Viber kanala.

'Kanali su naš sljedeći korak u inoviranju svijeta aplikacija za razmjenu poruka nudeći vrijedna, jedinstvena i jednostavna korisnička iskustva. Viber kanali postaju vjerodostojno mjesto za dobivanje informacija uzbudljivim i hiper-lokalnim kreatorima tako da razgovor ide ruku pod ruku s istraživanjem svijeta, edukacijom o određenim temama i skakanjem na sadržajno putovanje od 360 stupnjeva samo jednim klikom", komentirao je Atanas Raykov, Senior Director Growth u Rakuten Viberu.

Viber je također uveo opciju za komentare na kanalima, omogućavajući javni forum za razgovore.

Viber je također potpisao i EU Kodeks ponašanja kako bi spriječio i suzbio širenje govora mržnje na internetu u EU. Kodeks jamči da su na snazi dodatne mjere za praćenje i uklanjanje sadržaja na kanalima u slučaju da korisnik podijeli komentar koji izaziva mržnju.