SA 6 MJESECI ZAKAŠNJENJA

Vine napokon i na Androidu

04.06.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Dok se 13 milijuna korisnika iOS-a zabavljalo koristeći Vine, korisnici Androida mogli su samo tužno čekati i nadati se da će doći trenutak kada će i oni moći snimati video od šest sekundi

Iako s nekoliko mjeseci zakašnjenja, korisnici mobilnih uređaja pogonjenih Androidom napokon mogu koristiti Twitterov servis za kratke video uratke, Vine.

Za razliku od korisnika iOS-a koji su tu mogućnost dobili odmah po lansiranju usluge, androidaši su se morali strpjeti.

No unatoč njihovom strpljenju, Vine za Android nije u rangu onog za iOS. Iako iz Vinea poručuju kako će veoma brzo obje aplikacije imati jednake mogućnosti, korisnici Androida za sad će se morati snalaziti s onim što im se nudi.

Tako, primjerice, Vine za Android nema podršku za prednju kameru, dijeljenje uradaka na Facebooku ili pretraživanje po hashtagovima. Međutim, ono što ima je mogućnost zumiranja tijekom snimanja videa.

Zanimljivo je kako su na službenom blogu objavili da i dalje rade na razvoju Vinea za Android, a obećali su i neke ekskluzivne mogućnosti koje će biti dostupne samo za korisnike Androida.

S obzirom na to da su s lansiranjem aplikacije kasnili gotovo šest mjeseci, a da se u tom vremenu više od 13 milijuna korisnika iOS-a dobro zabavljalo, bolje im je da te 'posebne' mogućnosti na Androidu budu zaista 'posebne'.