KRAJ GODINE?

Viteška ekstravaganca Kingdom Come kasnit će zbog - konzola

02.03.2016 u 06:56

Bionic
Reading

Sudeći prema najnovijem intervjuu s autorima, Kingdom Come možda će morati izaći malo kasnije. Razlozi? Ekipa koja igru konkretno financira

Kingdom Come: Deliverance, igra koja život u srednjem vijeku tretira dosta blisko konkretnim povijesnim činjenicama, po izvornom je planu trebala izaći otprilike ovog ljeta. Dakle ono što nas je trebalo čekati za nekoliko mjeseci je sirovi svijet u kojem nema zmajeva, vilenjaka i gnomova (ah, ti gnomovi), već je u njemu dosta gladi, bolesti i (vrlo) realističnog mačevanja.

Warhorse Studio je putem Kickstartera sakupio zavidnu količinu novca koja je, iskreno, prijeko potrebna za visokobudžetnu produkciju. Projekt iza sebe ima i privatnog investitora, kao i izdavače koji su, da bi projekt došao kraju, također uložili dosta novca.

Kingdom Come: Deliverance - dolaze specijalisti za oružja


I? Zašto onda kasni? Pa, prema Warhorseovom PR menadžeru Tobiasu Stolz-Zwilingu, razlog su distributeri. Kingdom Come: Deliverance izaći će na platformama Windows, PlayStation 4 i Xbox One, a njihovi vlasnici, odnosno proizvođači, nipošto ne žele da konzole kaskaju za PC-jem.

Ovisno o rezultatima još neodržanih pregovora, Kingdom Come: Deliverance će na PC-ju izaći ovog ljeta, a na konzolama krajem godine ili na svim platformama odjednom - što znači krajem godine.