PREDNOSTI KONTROLERA

Assassin's Creed 3 na konzoli Wii U: detalji

26.03.2012 u 12:46

Bionic
Reading

Ubisoft je objavio nekoliko detalja o verziji nadolazećeg Assassin's Creeda 3 za Wii U

Kao što odnedavno znamo, Assassin's Creed 3 bit će smješten za vrijeme američke revolucije, a na tržištu će se pojaviti u listopadu, i to osim na PC, PS3 i Xbox 360 i na potpuno novoj Nintendovoj konzoli Wii U.

 

Prema riječima autora, igra se grafički i u ostalim aspektima neće previše razlikovati od verzija za preostale tri platforme, a najveća će razlika u odnosu na njih biti dakako Wii U kontroler koji na sebi ima i poveći touchscreen. Isti će, kažu u Ubisoftu, služiti kao stalna veza s Animusom, što znači da će na njemu konstantno biti prikazana mapa, ili novi podaci koji će biti unošeni u Animus Database bez da se na taj način prekida gameplay kao što je to dosad bio slučaj.

 

 

Kontroler bi se vrlo korisnim mogao pokazati i u samoj borbi gdje će poslužiti kako bi se brzinski, bez potrebe za prekidanjem igre moglo promijeniti oružje te kao uvid u Eagle Vision. Dakle, dok će prikaz na vašem televizoru/monitoru biti normalan, Eagle Vision moći će se uključiti samo na touchscreenu kontrolera i na taj način ispuniti svoju funkciju.

 

Iako se sve ove stvari čine u najmanju ruku zanimljivima i korisnima za gameplay, pitanje je tko će zapravo kupiti Wii U konzolu samo kako za vrijeme igre ne bi trebao prekidati gameplay da dobije uvid u mapu. Drugo je pak pitanje same ergonomije kontrolera koji prilično nalikuje na danas popularne tablete.

 

Marvin Donald, Vigil
Hardverski Wii U je usporediv s konzolama aktualne generacije.

Što se same konzole tiče, prilično suzdržani komentari dolaze i iz Vigila, studija koji radi na Darksiders 2 za Wii U i ostale platforme: igra će na novoj Nintendovoj konzoli biti 'otprilike ista' kao i na ostalim platformama, izjavio je Marvin Donald, game direktor. Iako naglašava da će studio itekako moći iskoristiti mogućnosti kontrolera, Wii U je hardverski tek 'usporediva s konzolama Xbox 360 i PS3'.  

 

Upravo zbog toga je sve nejasnije na koju točno publiku cilja Nintendo konzolom Wii U. Ako se informacije da je Wii U usporediv s konzolama aktualne generacije pokažu točnima, to znači da Wii U neće biti konzola sljedeće generacije, a već sljedeće bi se godine na tržištu mogla pojaviti nova Microsoftova konzola koja će sigurno pripadati sljedećoj generaciji. Dotad na Wii U možemo očekivati brojne portove s ostalih platformi, no čim se pojavi konzola sljedeće generacije Nintendo će sve teže održavati korak, a u tome mu neće pomoći ni touchscreen kontroler.

 

Točan datum izlaska konzole Wii U još nije poznat, kao ni datum izlaska Wii U verzije Assassin's Creeda 3, dok bi se Darksiders 2 na tržištu trebali pojaviti istoga dana kao i konzola Wii U.