još lijepog vremena

Bablje ljeto i idućih dana: Evo dokad će trajati i kad slijedi zahladnjenje

28.10.2024 u 07:51

Bionic
Reading

U ponedjeljak će vrijeme ostati stabilno, uz izmjenu maglovitih i sunčanih razdoblja te razmjerno toplu atmosferu. U jutarnjim satima u većem dijelu zemlje očekuje se česta magla i niski oblaci, koji će se tokom dana razići uz pretežno sunčano i za doba godine toplije vrijeme

Stabilnost se očekuje sve do vikenda, iako će temperature postupno opadati. Ponedjeljak donosi tek blage promjene u odnosu na vikend, piše HRT.

Na istoku Hrvatske ponedjeljak će biti uglavnom sunčan. U jutarnjim satima moguća je magla, naročito uz riječne tokove. Očekuje se slab vjetar, dok će ponegdje u Podunavlju i Baranji puhati umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura iznosit će između 20 i 23 °C, dok će jutarnje vrijednosti biti između 8 i 11 °C.

Slične temperature bit će i u središnjoj Hrvatskoj, s najvišim poslijepodnevnim vrijednostima od 19 do 21 °C. Jutarnja i prijepodnevna magla ponovno će biti prisutna, ali će tijekom dana preovladavati sunčano vrijeme, uz slab vjetar.

I dalje toplo u cijeloj Hrvatskoj

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru očekuje se djelomična do povećana naoblaka, dok će u ostalim dijelovima prevladavati sunčano. Jutarnja magla moguća je u kotlinama Gorskog kotara i unutrašnjosti Istre, rijetko i uz more. Na obali i otocima dnevne temperature bit će između 20 i 22 °C, uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadni vjetar, dok će u Lici i Gorskom kotaru te unutrašnjoj Istri maksimalne vrijednosti biti između 17 i 20 °C.

U Dalmaciji će se zadržati slične temperature kao u nedjelju, s dnevnim vrijednostima između 21 i 24 °C. Ponedjeljak donosi pretežno sunčano vrijeme, iako su ujutro ponegdje u Zagori mogući magloviti uvjeti. Od sredine dana povremeno će zapuhati umjeren jugozapadni, zapadni te sjeverozapadni vjetar, što će uzrokovati malo do umjereno valovito more na otvorenom.

Stabično i na jugu

Na krajnjem jugu Hrvatske očekuje se također stabilno i sunčano vrijeme, s temperaturama između 21 i 24 °C, dok će magla rijetko zahvatiti unutrašnjost.

Do vikenda će se zadržati stabilno vrijeme, pri čemu će magla i niska naoblaka obilježiti posljednje dane listopada u većini kopnenih područja, posebno u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Poslijepodnevna sunčana razdoblja bit će kraća nego u ponedjeljak, što će rezultirati nižim temperaturama.

Na Jadranu će se do četvrtka zadržati stabilno i relativno toplo vrijeme, uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar i buru, te pretežno sunčano vrijeme. Na sjevernom dijelu Jadrana mjestimice će ujutro biti magle.