KAD SE EA ZAINATI

Battlefield 3 ne dolazi na Steam!

08.08.2011 u 14:16

Bionic
Reading

Planirali ste svoju kolekciju na Steamu upotpuniti i nadolazećim Battlefieldom 3? 'Not gonna happen!', poručuju iz EA, kuće koja je zadužena za izdavanje tog naslova

Već neko vrijeme povlači se pitanje hoće li se Battlefield 3 ukazati na Steamu ili ne, a na točan odgovor upućivalo je i povlačenje Crysisa 2 i Dragon Agea II s Valveovog servisa. Sada je napokon stigla i potvrda iz EA, koji tvrdi da se Battlefield 3 zasigurno neće moći kupiti preko Steama, a navedeni razlozi identični su onima za dva prethodno spomenuta naslova: 'Steam nam onemogućava konstantnu podršku za igrače.'

 

Naravno, odgovor je možda djelomično točan. Naime, EA je relativno nedavno pokrenuo servis sličan i konkurentan Steamu, pod imenom Origin. Čini se da je EA shvatio da dio kolača koji bi mogao odlaziti njemu zapravo odlazi Valveu jer on od svake prodane igre dobiva manji postotak.

 

Stoga se iz našeg gledišta radi o čistom inatu EA koji ekskluzivitetom prodaje Battlefielda 3 nastoji privući što veći broj korisnika na svoj servis. EA bi zbog toga mogao imati velike (financijske) koristi, Valve i Steam neće izgubiti baš ništa, a jedini gubitnici opet će biti – igrači. Da, naravno, nije problem kreirati novi profil i kupiti igru na Originu, no zašto zbog jedne igre mijenjati uslugu koja vam godinama služi bez greške?

 

Na kraju se čini da je najpametnije rješenje odšetati do prve trgovine i kupiti igru na old skul način – u dobroj staroj kutiji.

 

Battlefield 3 najavljen je za 28. listopada, i to za PC, Xbox 360 i PS3.