NE ODUSTAJE OD SMJENE MARIĆA

Bernardić Plenkoviću: Pokaži većinu ili idemo na izbore

27.04.2017 u 13:54

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je smjenu trojice Mostovih ministara u Vladi, rekavši da je Zdravko Marić bio Karamarkov kandidat za mandatara i poručivši da postoji neka interesna tajna veza između Karamarka, Plenkovića i Marića, a jača je od bilo kakvih nacionalnih interesa

SDP inzistira na raspravi o povjerenju ministru Mariću. 'Hrvatska ne može funkcionirati bez ministra financija, posebno u trenutku u kojem su nam granice blokirane. Građani zaslužuju stabilnost i povjerenje. SDP je spreman preuzeti povjerenje. Kao što smo već dva puta spašavali Hrvatsku, spremni smo na to i treći put', kazao je Bernardić.

  • +3
Davor Bernardić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban

Bernardić je naglasio da Plenković mora pokazati ima li parlamentarnu većinu, a ako je nema, treba raspisati izbore. 'SDP neće sudjelovati ni u kakvim preslagivanjima', tvrdi. Naglasio je da već dva braka HDZ-a i Mosta državu drže paraliziranom.

Kazao je da Hrvatska ne može dati podršku Plenkoviću i Mariću zbog velike interesne veze i sila koje su jače od nacionalnih interesa, a napominje da su, izgleda, jače i od samog HDZ-a. Na pitanje koje su to tajne veze, spomenuo je krizu Agrokora.

Za HNS je kazao da ne vjeruje da će koalirati s HDZ-om jer on nije rezervna stranka HDZ-a.