SDP, DAN POLSIJE

Bernardić se hvalio, Obersnel ga 'poklopio': Pročitaj Carevo novo ruho

01.10.2017 u 10:57

Bionic
Reading

Nakon što je jučer šef SDP-a Davor Bernardić dobio premoćnu podršku članova Glavnog odbora stranke nakon višetjednih otvorenih sukoba, Bernardić se time pohvalio na Twitteru. No uskoro ga je 'poklopio' riječki gradonačelnik Vojko obersnel

'Hvala Glavnom odboru na podrsci. SDP Hrvatske je stabilan i nastavljamo raditi', napisao je Bernardić na Twitteru nakon što je dobio podršku svih članova Glavnog odbora osim četvero koji su bili suzdržani.

No SDP-ov riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji se ranije suzdržavao od javnog komentiranja stanja u stranci odgovorio mu je kako bi trebao pročitati Andersenovu bajku Carevo novo ruho, aludirajući na to da je riječ o pirovoj pobjedi.

 'Hvala članovima Glavnog odbora na jednoglasnom povjerenju, uz četiri suzdržana glasa. Nastavljamo dalje raditi za Hrvatsku. Bez brige, SDP je sabilan i jedina alternativa ovoj, na žalost, lošoj i pod teškim optužbama za muljažu i kriminal opterećenoj vladi', rekao je Bernardić novinarima nakon sjednice Glavnog odbora održane u sjedištu stranke.

  • +4
Sjednica Glavnog odbora SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Dodao je da je glasanje bilo javno i da nitko nije tražio da ono bude tajno.

Nije želio konkretno odgovoriti na novinarski upit što to znači za one članove SDP-a koji su bili protiv njega, kratko poručivši da to treba pitati njih.

'Devet mjeseci sam iznimno strpljiv, devet mjeseci sam pružao ruku i skoro sam bez nje ostao', rekao je Bernardić.