šef sdp-a

Bernardić: Tolušić priča o kriminalnoj bandi, a nikome je nije prijavio

24.01.2019 u 21:06

Bionic
Reading

'Svaki dan Vlada ide iz afere u aferu. Puno je tu nejasnoća, puno otvorenih pitanja', komentirao je najnovije događaje predsjednik SDP-a Davor Bernardić u svezi slučaja i afere u čijem se središtu našao potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

'Pa doista je nezabilježeno. Svaki dan Vlada ide iz afere u aferu. Puno je tu nejasnoća, puno otvorenih pitanja. Sad se špekulira o tome da se, ovo što ste Vi rekli, to koristi za njihov međustranački obračun. Postoji pitanje jesu li zaista to autentične fotografije ili nisu', odgovorio je gostujući u Dnevniku Nove TV predsjednik SDP-a Davor Bernardić na novinarski upit što misli o najnovijoj aferi u središtu koje se našao ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je li to uistinu jedan hakerski udar, hibridno ratovanje ili neki međustranački obračun.

Čudi ga što je DORH o cijelom slučaju saznao iz novina, ali, kako je rekao, čudno je i što Tolušić o nije prijavio na vrijeme.

'Čudno je što Tolušić priča o toj kriminalnoj bandi koju nije prijavio, a i sami ste utvrdili prije nekoliko dana da je njegova dužnost, kao i svakog drugog građanina Hrvatske, da to prijavi. Puno je to nepravilnost i nejasnoća. Ako me pitate što očekujem, ne očekujem ništa. DORH se pokazao da nije adekvatno reagirao ni u slučaju Uljanik, Borg, SMS i zato građani gube povjerenje u institucije ove zemlje i odlaze van', rekao je šef SDP-a.

Komentirajući SDP-ovu listu za EU izbore na kojoj mu se već jedna od kandidatkinja zahvalila na mjestu, Bernardić je rekao kako je to njena odluka i njeno pravo.

'Ona je pristala biti na listi, što se u međuvremenu dogodilo, ne znam. Ja sam predložio šest muškaraca i šest žena i poslali smo ljude u utrku', dodao je.

  • +7
Ivo Josipović i Davor Bernardić Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Istaknuo je kako su imali puno problema, ali pravi test njihove spremnosti kao stranka će imati na europskim izborima. Objasnio je kako imaju 'jaku listu' sastavljenu od ljudi koji su prepoznati i koji će dati doprinos.

Na novinarski upit zašto ne ide on na listu i napravi test te kaže koliko je glasova osvojio, odgovorio je:

'Moj zadatak kao predsjednika SDP-a je biti ovdje u Hrvatskoj. Nikada predsjednik stranke nije išao na listu za EU parlament. I to je moja odluka koja je potpuno utemeljena i logična. Nema skrivanja, ali nema ni bježanja od odgovornosti. Nakon europskih izbora polažem račune Glavnom odboru. Polažem račune iako su tri i iako su četiri mandata. Moj zadatak je da vjerujem u listu koju sam predložio. Ja sam optimist. SDP će osvojiti dobar rezultat na EU izborima'.

Glede poziva Ivi Josipoviću da se vrati u SDP rekao je kako je on najbolji predsjednik kojega je Hrvatska ikada imala te da su s njim u kontaktu već dulje vrijeme, a on podržava 'odluku da se vrati svome jatu'.

'Povratak Josipovića samo može pomoći SDP-u i ojačati ljevicu', smatra Bernardić koji je, kako je rekao, s Ivom Josipovićem dobar prijatelj. Opisao ga je kao istinskog socijal-demokrata, a hoće li on biti njihov kandidat za predsjednika, o tome uopće, kako je rekao Bernardić, nisu razgovarali. Takvu odluku donijet će, rekao je, nakon izbora za EU parlament.