IVANA TENA GOTOVAC SOLDIĆ

Bivša djelatnica HAC-a priznala dio optužnice, no bijeg s mjesta nesreće ne priznaje

08.07.2019 u 14:44

Bionic
Reading

Tijekom današnjeg dana počela je na Županijskom sudu u Splitu rasprava povodom optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Splitu protiv bivše djelatnice HAC-a, Ivane Tene Gotovac Soldić

Kako javlja Jutarnji.hr, glavna rasprava započela je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Splitu pod predsjedanjem suca Dinka Mešina. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo je Ivanu Tenu Gotovac Soldić da je pod utjecajem alkohola vozila audi A3. Oko 21,30 sati na pješačkom prijelazu na Poljičkoj cesti u Splitu naletjela je na nesretnu studenticu dok je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo za vozače.

'Priznajem da sam pijana vozila audi i usmrtila Mariju Ćorić, ali se ne osjećam krivom za drugu točku optužnice prema kojoj sam pobjegla s mjesta nesreće', kazala je na početku suđenja Ivana Tena Gotovac Soldić (39), bivša djelatnica HAC-a koja je pod utjecajem alkohola 23. listopada 2018. godine u blizini splitske bolnice izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja studentica.

  • +3
Suđenje Ivani Teni Gotovac Soldić Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic