INOZEMNO POJAČANJE

Bivši austrijski premijer savjetnik u srpskoj Vladi

21.08.2013 u 10:58

Bionic
Reading

Alfred Gusenbauer, nekadašnji austrijski premijer, trebao bi postati savjetnik potpredsjednika Vlade Srbije i najmoćnijeg čovjeka u zemlji, kako mu vole tepati mediji, Aleksandra Vučića

Srpski mediji o Gusenbaueru pišu kao o čovjeku s velikim iskustvom u politici, ekonomiji i eurointegracijama. On se već nekoliko puta sastao i razgovarao o toj funkciji u Vladi Srbije i blizu je odluke da prihvati ponudu i bude savjetnik prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića.

Kako pišu Novosti, pozivajući se na 'dobro obaviještene izvore', Vučić je u nekoliko navrata razgovarao s poznatim vođom austrijskih socijaldemokrata i velike su šanse da će prihvatiti angažman u Vladi Srbije.
Srbiji je posebno važno Gusenbauerovo iskustvo u području europskih integracija, ali i kontakti u svijetu diplomacije u vrijeme dok je kormilario bečkom administracijom. Vučić je ranije potvrdio da će u rekonstruiranoj vladi biti mjesta i za mnoga značajna imena iz cijelog svijeta. On je nagovijestio da će na savjetničkim pozicijama biti stručnjaci iz područja financija, gospodarstva, poljoprivrede, politike i europskih integracija.

'Među ekspertima u Vladi bit će i doskorašnji premijeri najvažnijih europskih zemalja, a pojedini će biti i moji savjetnici, što su sa zadovoljstvom prihvatili', rekao je on.