U SUBOTU U 11

Branitelji iz Savske potpisuju za Bandića

20.03.2015 u 20:54

Bionic
Reading

Udruga Klub Milana Bandića koja organizira potpisivanje peticije 'Stop političkim hapšenjima' najavila je da će u subotu u 11 sati svoj potpis na njihovu peticiju staviti branitelji koji već mjesecima prosvjeduju u šatoru u Savskoj cesti u Zagrebu

Imena nisu naveli, ali za očekivati je da će potpise na peticiju staviti vođe prosvjeda Đuro Glogoški i Josip Klemm. Peticijom se nastoji dati potpora aktualnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji se nalazi u pritvoru u Remetincu pod optužbama za korupciju. U njegovoj udruzi smatraju da se radi o političkom progonu.

Zanimljivo je da je prosvjed branitelja u Savskoj započeo istog dana kada je Milan Bandić uhićen, 20. listopada 2014. godine.

Jedan od prvih potpisnika peticije bio je poznati producent Branko Lustig koji je Bandićevu situaciju usporedio s holokaustom. Nakon bure negodovanja u javnosti ubrzo se ispričao zbog neprimjerene izjave. Podršku Bandiću svojim potpisom dao je i bivši ministar financija Slavko Linić, a danas su to uradili generali Ljubo Ćesić Rojs, Josip Štimac i admiral Davor Domazet Lošo.