KRAJ VIŠEMJESEČNIH ORGIJA

Brata blizanca ubo nožem u srce zbog fatalne plavuše?

Bionic
Reading

Jedan ubod nožem u srce bio je koban za 31-godišnjeg Vedran T. Nanio mu ga je, vjeruju istražitelji, njegov brat blizanac M. T. oko četiri sata i 40 minuta prvi dan ove godine, piše Večernji list

Zločin se dogodio u stanu braće u Ogrizovićevoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci. U vrijeme ubojstva s blizancima je u stanu bila D. D., koja je živjela s blizancima  kao djevojka ubijenog Vedrana, s čijim je bratom bila u prisnim odnosima, piše Večernji list, objašnjavajući da iz dosad prikupljenih informacija proizlazi da su braća 'dijelila' tu djevojku, ali i druge djevojke s kojima su se znala družiti u stanu.

Jutarnji list piše da se, po svemu sudeći, radilo o prilično otvorenoj vezi u kojoj su dvojica blizanaca zajedno imala seksualne odnose s djevojkom koje su snimali i videokamerom. Prema neslužbenim informacijama, policija je tijekom očevida pronašla i zaplijenila niz snimki zajedničkih orgija, a na orgijama je osim blizanaca i D. D. sudjelovalo još djevojaka. Sve do prije nekoliko mjeseci s njima je živjela i djevojka drugog brata, pa su se braća mijenjala za partnerice, navodi Večernjak.

D. D. je policiji priznala kako su bili skloni sado-mazo zabavama koje je ona znala organizirati iz hobija, navodi Jutarnji. Na novogodišnjoj zabavi uvelike se konzumirao alkohol, a prema nekim informacijama i droga. Braća su se posvađala, a D. D. je navodno bla u drugoj sobi i krajičkom oka vidjela da je M. T. prema bratu zamahnuo nožem. Vedran se srušio na pod i počeo grčiti. Kad je M. T. shvatio što je učinio, sam je pokušao reanimirati brata, no prilikom masaže srca Vedran je počeo povraćati i izbacivati krv, piše Jutarnji.

D. D. je navodno panično govorila Miroslavu da mora pozvati Hitnu pomoć, te je potom uzela pištolj koji je bio u stanu, uperila ga prema Miroslavu i rekla mu da će ga ubiti ako ne pozove Hitnu pomoć. Kako bi ga uplašila, navodi Jutarnji, ispalila je pokraj njega hitac u fotelju.

Kada su stigli liječnica i medicinski tehničar, pištolj i nož bili su nedaleko od ubijenoga, piše Večernji list. Prema istom izvoru, kada je došla policija, noža više nije bilo; naknadno je pronađen u susjednom dvorištu pa se pretpostavlja da ga se M. T. htio riješiti.

'Iako još nije gotov nalaz toksikološkog vještačenja, vrlo je izvjesno da je M. T. u vrijeme ubojstva brata bio pijan, ali i drogiran. Ta je kombinacija, utvrđeno je, kod njega inače budila agresivnost, a u posljednje vrijeme volio se hvaliti vojničkim nožem koji je nabavio te pokazivati pištolj', navodi Večernjak.

O blizancima susjedi uglavnom imaju samo riječi hvale pa kažu da su tu živjeli posljednjih petnaestak godina i da su njihovi roditelji veći dio vremena provodili u Gračanima gdje uređuju kuću. Ipak, znali su doći i u stan te tamo provesti nekoliko dana, a njihov otac M. T. kao predstavnik stanara zgrade često je dolazio, piše Večernji list. Jutarnji dodaje da je stan u kojemu su blizanci živjeli iznimno je velik, a ostavio im ga je otac, navodno direktor u HŽ-u.

Isključena je mogućnost da je D. D. bila pomagačica u ubojstvu, navodi Večernji list: visoka je oko metar i 60 centimetara pa je utvrđeno da nije mogla nanijeti ozljedu svom dečku. Istražiteljima je D. D. navodno rekla još i da se bavila prostitucijom, da je u sado-mazo seansama bila domina, no u posljednje je vrijeme teško oboljela. Tužiteljstvo je za M. T. zatražilo istražni zatvor, zaključuje Večernji list.