Brzinski, jesenski ručak

Brzinski, jesenski ručak

29.11.2012 u 09:44

Bionic
Reading

Za one koji po Sjedi&Jedi traže mesne recepte - evo jednog jednostavnog i slasnog! Potrebno je samo nabaviti dobar komad lungića

Najvolim te brzinske ručkove od svega što pronađem po hladnjaku i šire.

Jedna hokkaidica, malo celera, jedna žuta mrkva, par komada porilukova i jedan lijepi, svježi lungić kupljen ujutro na Dolcu kod najdražeg mi mesara.

I neke naranče koje se trebaju iskoristiti - i što sad?

Lijepo sve oguliti, nasjeckati i posložiti u vatrostalnu posudu. Posoliti, preliti maslinovim uljem.

Meso potoćat' u narančinom soku, soli, papru i bućinom ulju. 'Zgurat između povrća, posipatchillijem, još malo ulja i kurkume po povrću i sve u pećnicu na 200 C i 20, 30 minuta.


Izvaditi, poslužiti i s guštom
poklopati ;)

za dvoje

1/2 omanje hokkaido bundeve
2 porluka
1 veća žuta mrkva
1 celer
1 lungić nasjeckan na 4 manja komada
malo bućinog ulja
malo maslinovog ulja
malo soli
malo chillija
malo papra
malo kurkume
sok jedne oveće naranče

Povrće oguliti, nasjeckati, posložiti u vatrostalnu posudu, meso narezati, natoćati
i napraviti sve gore navedeno!


Još malo začina ..