u odnosu na travanj

Bubaš: Osobe oboljele od koronavirusa u ovom periodu imaju blaže simptome

25.06.2020 u 19:05

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 95 novozaraženih od koronavirusa. Situaciji s ovom opasnom bolesti u Hrvatskoj komentirala je Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

"Testiranja su u tijeku, za sada znamo da imamo još četiri pozitivna, no novi rezultati kako pristižu, tako se unose u platformu i službeno se objavljuju svakod dana u 14 sati", rekla je Bubaš za RTL Danas.

Današnjih 95 novih slučajeva drugi je najveći broj od početka epidemija, najviše ih je bilo 1. travnja - 96. Na upit koja je razlika između danas i onih dana u travnju kada je sve bilo zatvoreno Bubaš je kazala da smo još uvijek u epidemiji, virus se širi na jednak način kao i onda i epidemiološku situaciju treba pratiti i procjenjivati.

'Jedna karakateristika ovog perioda, ne bih govorila o novom virusu niti bih govorila o karakteristikama virusa, nego bih govorila o karakteristikama ovog razdoblja, a to je da osobe u oboljele u ovom periodu imaju blaže simptome", rekla je Bubaš.