pale teške optužbe

Bulj traži oduzimanje koncesije Prometu Sinj i Prometu Makarska zbog starih autobusa

20.06.2024 u 12:12

Bionic
Reading

​Sinjski gradonačelnik Miro Bulj ​u četvrtak je Županiji splitsko-dalmatinskoj predao zahtjev za oduzimanje dopusnice i koncesije Prometu Sinj i Prometu Makarska, optuživši ih za "kriminal i pokušaj ubojstva", te zatražio odabir novog prijevoznika

​Rekao je da zbog sigurnosti i redovitog funkcioniranja putničkog prijevoza traži ukidanje dopusnice i koncesije Prometu Sinj i Prometu Makarska vlasnika Mate Jujnovića, jer ne održavaju redovne autobusne linije i uz to su im autobusi stari, zbog čega su svakodnevno ugroženi životi putnika, a to po njemu predstavlja kazneno djelo pokušaja ubojstva.

"Tražim da se raspiše novi poziv za dopusnice i koncesije da županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola osigura kvalitetan i nesmetan prijevoz učenika na području Sinja i Cetinskog kraja", kazao je Bulj.

Podsjetio je kako se ni nakon brojnih upozorenja, tematskih sjednica i službenih dopisa ne poduzima ništa da se građanima osigura kvalitetan prijevoz. Svi znaju, dodaje Bulj, i službeno su upoznati s tim slučajevima, pa su svi i suodgovorni i suučesnici tog kaosa.

"Priča o neispravnim autobusima prijevoznika Promet Sinj već dobiva epske razmjere, a sigurnost građana Sinja svakim je danom sve upitnija. Već treći dan ne voze linije koje prevoze učenike do škola, a i redovne linije prema Splitu i drugim mjestima ne funkcioniraju", ustvrdio je.

Grad Sinj je tom dugogodišnjem teroru nad putnicima, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, stao na kraj odabirom jeftinije i sigurnije ponude za prijevoz svojih studenata. To očekujem i od županije, poručio je Bulj.

Osim županiji Splitsko-dalmatinskoj, gradonačelnik Sinja je isti zahtjev poslao i županu Blaženku Bobanu, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, te ministru Olegu Butkoviću i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

sve osim nogometa

Učitavanje...