konačno se oglasio

Butković prvi put dao izjavu nakon tragedije u Malom Lošinju

13.08.2024 u 19:18

Bionic
Reading

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prvi put je komentirao tragediju u Malom Lošinju gdje je u nedjelju na pomorce pala rampa trajekta Lastovo. Poginula su trojica, a jedan pomorac je teže ozlijeđen

Butković je dao intervju za HRT-ov Dnevnik.

'Želim izraziti sućut obiteljima poginulih pomoraca. Istragu još uvijek ne mogu komentirati, ona se odvija u dva smjera. Kao ministar inzistiram da sve nadležne institucije provedu potpunu istragu i nitko neće biti izuzet od odgovornosti ako ona bude utvrđena', rekao je Butković.

Novinarka je pitala Butkovića zašto se dosad nije obratio javnosti.

'Ovo je preozbiljan situacija da bi ministar svojom izjavom utjecao na tijek istrage. Pozivam sve da se suzdrže od bilo kakvih javnih istupa i da budu odgovorni.'

Upitan očekuje li ostavku predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte, Butković je rekao kako je nedavno primio sindikat i da je razgovarao s njima. 'O bilo čijoj odgovornosti je prerano govoriti. Kad budemo imali odgovore, svi odgovorni će biti sankcionirani'.

Rekao je i kako rade sve da bi obnovili flotu Jadrolinije, ali da je to proces koji traje.

'Ova situacija koja se dogodila je nezapamćena. Tražit ćemo odgovore pa hladne glave donositi oduke', rekao je Butković.

Ustvrdio je da su svi brodovi Jadrolinije redovno u remontu, a da nisu ispravni, da bi to tehnički pregledi pokazali.