Cappellacci su samo jedan od brojnih vrsta tjestenina koje Ana obožava pripremati i jesti. Slični su tortelinima, no oblikom podsjećaju na male šeširiće. Naravno, Ana će sama pripremiti tijesto, koje će oplemeniti odgovarajućim nadjevom - pireom od muškatne tikve i dvije vrste sira
SASTOJCI:
Tijesto:
350 g glatkog brašna
4 žumanjca
1 jaje
žlica maslinova ulja
sol
Nadjev:
oko 1 kg muškatne tikve
ekstra djevičansko maslinovo ulje
200 g mascarponea
40 g svježe naribanog parmigiano reggiana i ekstra za posipanje na kraju
muškatni oraščić, svježe nariban
1 žlica krušnih mrvica
75 g maslaca
20 listova svježe kadulje
malo limunova soka
PRIPREMA:
Zamijesite tvrdo i elastično tijesto od brašna, žumanjaka, jaja, maslinova ulja i malo soli. Ostavite da se tijesto opusti u hladnjaku najmanje 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200° C.
Ogulite tikvu, odstranite sjemenke i narežite na manje kockice. Posolite i promiješajte s nekoliko žlica maslinova ulja. Rasporedite tikvu na lim u jednom sloju i pecite dok nije mekana i zlatne boje, oko 30 minuta. Zgnječite tikvu u pire, ostavite da se ohladi, a zatim pomiješajte s mascarponeom, parmezanom, oraščićem, mrvicama. Dodajte soli i papra.
Razvaljajte tijesto vrlo tanko i izrežite ga na kvadrate. Stavite po žličicu nadjeva na svaki kvadrat, preklopite u trokut i zalijepite dobro rubove, istiskujući sav zrak oko nadjeva. Podignite jedan kut prema gore, a preostala dva presavijte na drugu stranu i pritisnite zajedno da se zalijepe.
Kuhajte cappellacce u posudi punoj slane, kipuće vode, otprilike tri-četiri minute.
U međuvremenu, rastopite maslac. Kad se zagrije, dodajte svježe listove kadulje. Maknite s vatre, dodajte limunov sok i prelijte preko cappellaccia.