MAXTV PRVA LIGA, 8. KOLO

Cibalia nakon drame svladala 'lokose'

15.09.2012 u 21:09

Bionic
Reading

U večernjim utakmicama osmog kola MAXtv Prve lige vidjeli smo dosta golova ali i dramatičnih završnica. Cibalia je u posljednji sekundama došla do pobjede, dok je Split razbio Zadar

Gledatelji u Vinkovcima mogli su vidjeti dramatičnu utakmicu u kojoj su na kraju domaćini uspjeli slaviti 3:2 protiv Lokomotive. No, nije dobro počelo za Cibaliju. Već u 30. minuti Andrej Kramarić je donio prednost 'lokosima' koje je trajalo do 41. minute kada je Mladen Bartolović uspio izjednačiti.

No, zato je u nastavku bilo dramatično do samog kraja. Prvo je Bartolović promašio jedanaesterac u 57. minuti, točnije Lovrić je obranio njegov udarac, da bi u 65. Mazalović glavom donio prednost domaćinima.
Činilo se kako će vinkovačka momčad lako zadržati prednost, no u 83. minuti novi jedanaesterac na utakmici, ali ovoga puta za Lokomotivu.

Za razliku od Bartolovića na drugoj strani, Kramarić je bio siguran i izjenačio na 1:1. Minutu prije kraja Barbarić je zaradio crveni karton, a tih par trenutaka igre s igračem više iskoristili su domaćini kada je Mazalović svojim drugim golom donio pobjedu Cibaliji.

Split – Zadar 3:1

Čak četiri gola vidjeli su gledatelji na Parku mladeži, ali i sigurnu pobjedu splitskih 'crvenih' protiv Zadra. Već u prvom poluvremenu gosti su imali veliku priliku kada je Mršić gađao s pet metara, no domaći golman je pročitao njegov udarac.

Prvi gol na utakmici pao je u 63. minuti kada je Ante Erceg donio prednost Splitu, a samo dvije minute kasnije Mate Pehar povećava vodstvo domaćina. Potpuni potop gosti su doživjeli u 70. minuti kada je s bijele točke Ante Vitaić postigao i treći pogodak za Split.

U 72. minuti gosti iz Zadra su preko Begonje samo ublažili poraz.

Istra – Zagreb 0:0

Novi trener na kupi Zagreba Luka Bonačić donio je i prvi bod 'pjesnicima' u novoj sezoni. Momčadi iz Kranjčevićeve trebalo je osam kola da osvoje bod u prvenstvu. U susretu u Puli protiv Istre 'pjesnici' su pod vodstvom novog trenera napokon odigrali pristojnu utakmicu i osvojili bod.