MAXTV PRVA LIGA - 20. KOLO

Cibaliji slavonski derbi,'lokosi' do boda u zadnjoj minuti

16.02.2013 u 16:45

Bionic
Reading

Subotnje ranoposlijepodne bilo je termin za odigravanje dvije utakmice 20. kola MAXtv Prve lige. U slavonskom derbiju Cibalia je s 2:0 slavila protiv Osijeka, dok je u Puli bilo 2:2, a Lokomitva je izjednačujući pogodak postigla u sudačkoj nadoknadi

U slavonskom derbiju, u kojem su bodove tražili i Cibalia i Osijek, pobjeda je ipak pripala onima kojima su bodovi, za ostanak u prvoligaškom društvu potrebniji. Naravno, nije to bilo dogovorno, već su igrači Cibalije jednostavno - više željeli pobjedu i više se trudili.

CIBALIA - OSIJEk 2:0

Od prve se minute vidjelo da je domaćinima, koji su proljetni dio sezone dočekali u opasnoj zoni, na 11. mjestu bodovi - važniji. Doduše, imali su domaćini veliki problem jer osim Osijeka suparnik im je bio i težak i blatnjav teren, pa momčadi koja želi kombinirati i dolaziti do prilika nije lako. Međutim, to se na sreću Miroslava Bojka ovog puta nije osvetilo borbenijoj momčadi, koja je već u 18. minuti stigla do vodstva.

Vratar gostiju Mikulić prekršajem je zaustavio Filipovića, pa je sudac Križarić pokazao na penal, a kojeg je - s dosta sreće jer Mikulić je nogom dirao loptu - u gol pretvorio Tomislav Mazalović

Tribina.hr

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!

Gosti se ni nakon primljenog gola nisu pretrgnuli u igri, pa je Cibalia bez problema do kraja poluvremena čuvala vodstvo, dok je trener gostiju Stanko Mršić prilično gubio živce.

I onda se pod poluvremenom očito izderao na svoje igrače koji su u nastavak utakmice ušli kudikamo bolji. Imali su prilike preko Pušića i Pongračića, ali sve je njihove pokušaje zaustavljao Matković. I baš kada je gol Osijeka visio u zraku, gol je pao na drugoj strani. Lešković je srušio Župarića, a sudac Križarić nije imao dilema i pokazao je na - penal. Ovog puta puno sigurniji bio je Tomislav Mazalović i Cibalia je od 57. minute imala uvjerljivo vodstvo.

Stvar po goste posve se pogoršala u 78. minuti, kada je Antonio Perošević, nakon jednog duela na travi, nepotrebno udario suparničkog igrača i sudac ga je poslao - prije isteka 90. minute u svlačionicu.

ISTRA 1961 - LOKOMOTIVA 2:2

Istra 1961 i Lokomotiva podijelili su bodove nakon remija 2:2, a ovim rezultatom sasvim sigurno zadovoljniji su gosti koji su prednost domaćina lovili sve do sudačke nadoknade.

Domaćini su do vodstva 1:0 stigli posve zasluženo, jer bili su borbeniji i aktivniji. Gosti su pak prijetili preko Kramarića, a uspjeli su izjednačiti u 35. minuti. Strijelac za 1:1 bio je Ivan Boras koji je dobro ispratio ubačaj Dinka Trebotića. U nastavku utakmice opet su domaćini bili ti koji su diktirali tempo. Gosti su prekršajem zaustavili Hrvoja Milića, a svojim drugim golom, ovog puta s bijele točke, na 2:1 povisio je Bačelić-Grgić.  I kada se već činilo da će Istra upisati objedu, Kramarića je srušio Sandi Križman a sudac Bebek opet je pokazao na bijelu točku. Kramarić je sam odlučio pucati i bio je precizan te je postavio konačnih 2:2.