četiri države bez struje

Crnogorci tvrde da ne znaju što se dogodilo, ali da uzrok može biti i 'zelena tranzicija'

21.06.2024 u 16:33

Bionic
Reading

Svi gradovi u Crnoj Gori dobili su napajanje strujom, kazao je na na konferenciji za novinare Ranko Redžić, direktor Nacionalnog dispečerskog centra Crnogorskog elektroprijenosnog sustava (CGES)

Dodao je da se u 12.25 sati dogodio poremećaj regionalnih razmjera koji je zahvatio veći dio Crne Gore, osim sjevernih općina, kao i veći dio Hrvatske, Albanije i Bosne i Hercegovine (BiH), javljaju Vijesti.me.

"Nemamo informaciju šta se točno dogodilo i što je dovelo do ovoga, a to će utvrditi Europsko udruženje operatora prenosnog sustava koje je u okviru Europske komisije (EK). Oni će imati detaljne i precizne informacije nakon provedene istrage", kazao je Redžić.

Nije želio komentirati navode medija da je je za ovaj događaj navodno kriva Crna Gora.

Poručio je i da ljudski faktor nije uzrok ovog događaja i da se o tome ne treba ni razmišljati, te da se ovakav poremećaj nije dogodio u Crnoj Gori u posljednjih 30 godina.

Pojasnio je i da uzrok može biti i zelena tranzicija jer je to tržište veoma aktivno.

Na pitanje je li se uzrok regionalnog kvara desio na granici između Grčke i Albanije, kako su prenijeli pojedini regionalni mediji, on je odgovorio da treba pogledati sve zapise i da je moguće da se i to dogodilo.