N/A

Cvjetovi od kozjeg sira i peperonate

02.11.2009 u 18:47

Bionic
Reading

Ana priprema večeru za prijatelje i odlučila ih je iznenaditi efektnim predjelom. Iako je peperonata ponegdje poznata kao sirotinjski đuveč, u kombinaciji s kozjim sirom i tijestom za savijače djeluje natprosječno. U svakom slučaju, nakon ovakvog predjela gosti će zaboraviti na glavno jelo

SASTOJCI:

2 žlice rastopljenog maslaca
225 g mekanog svježeg kozjeg sira
3 žlice milerama
1 jaje
1 žličica dijon senfa
1/4 žličice svježe mljevenog papra
3 lista tijesta za savijače
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka, narezanog na tanke ploške
25 g ljubičastog luka, narezanog na ploške
sol i papar
2 velike crvene paprike, tanki rog, razrezane na pola s odstranjenim sjemenkama i membranama
nekoliko grančica timijana

PRIPREMA:

Zagrijte pola maslinovog ulja i popržite češnjak i luk dok ne omekšaju,
Narežite paprike na tanke rezance. Dodajte ih na luk zajedno s timijanom. Posolite i popaprite te pirjajte paprike dok ne uvenu i ne omekšaju. Ostavite da se malo ohlade.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite rešetku u donju trećinu pećnice.
Pomiješajte kozji sir, mileram, jaje, senf, sol i papar u zdjeli.
Premažite jedan list tijesta za savijače rastopljenim maslacem. Razrežite ga na pravokutnike od oko 20x15 cm i položite 2 pravokutnika jedan na drugi u obliku križa. Tijestom obložite kalup za muffine. Ponovite s ostatkom tijesta. Napunite obložene kalupe smjesom od kozjeg sira i stavite malo peperonate na vrh svakog. Skupite krajeve tijesta u sredinu, iznad nadjeva te lagano stisnite da se zalijepi.
Pecite 'cvjetove' 25-30 minuta, dok tijesto ne bude zlatne boje. Pustite da se malo ohlade i poslužite sa salatom.