PODRŠKA VJEROVNIKA

Dalekovod sklopio predstečajnu nagodbu

29.01.2014 u 15:11

Bionic
Reading

Na Trgovačkom sudu u Zagrebu danas je sklopljena predstečajna nagodba nad Dalekovodom, koju su podržali vjerovnici na koje se odnosi više od dvije trećine dugovanja Dalekovoda

Visoki trgovački sud u Zagrebu je početkom prosinca prošle godine uvažio žalbu Dalekovoda i ukinuo rješenje suca Trgovačkog suda u Zagrebu Mislava Kolakušića o odbacivanju prijedloga predstečajne nagodbe za Dalekovod te taj predmet vratio na ponovni postupak pred drugim sucem.

Sklapanje predstečajne nagodbe otvara i put dokapitalizaciji Dalekovoda. Tvrtka Konsolidator predala je, naime, obvezujuću ponudu za dokapitalizaciju u ukupnom iznosu od 150 milijuna kuna, što je dio nagodbe postignute između vjerovnika i Dalekovoda.

Ponuda je prvenstveno uvjetovana sklapanjem nagodbe, ali i održavanjem Glavne skupštine koja bi donijela odluke o, uz ostalo, smanjenju temeljnog kapitala radi pokrića akumuliranih gubitaka smanjenjem nominalnog iznosa dionica, potom o povećanju temeljnog kapitala unosom tražbina vjerovnika predstečajne nagodbe u temeljni kapital do najviše 9,2 milijuna kuna.