2:0 PROTIV ISTRE 1961.

Dinamo neokrznut prošao i Pulom

29.10.2011 u 18:49

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama su u laganom ritmu kontra Istre 1961. stigli do pobjede od 2:0 i tako ostvarili zacrtani cilj - osvajanje sva tri boda u Puli

Iako bez nekolicine standardnih prvotimaca momčad Krune Jurčića s pola gasa stigla je do pobjede nad Istrom 2961. u Puli od 2:0. 'Modri' su dominirali gotovo cijelu utakmicu, imali ogromnu prednost u posjedu lopte, prilikama, a naposljetku i golovima.

'Modri' su poveli u posljednjoj minuti prvoga dijela nakon kornera Sammira, dobrog skoka Šimunića između dva obrambena igrača Istre 1961. i izvrsne reakcije Beqiraja na metar, dva od gol crte domaćih vrata. Tim pogotkom Zagrepčani su kapitalizirali puno bolju igru u prvih 45 minuta te osvjetlali obraz nakon nekoliko prethodnih promašaja Krstanovića i Beqiraja iz jako izglednih situacija.

U drugom dijelu igrači Igora Pamića pokušali su stisnuti goste, no njihov je trud bio bezuspješan. Belle koji je zadavao još kakve, takve probleme Dinamovoj obrani u prvom poluvremenu, sad je nestao, a ostatak momčadi jednostavno nije mogao probiti čvrsti blok 'modre' obrane.

Konačni rezultat epilog je lijepe akcije Sammira i Krstanovića. Brazilac je izvrsno asistirao svom napadaču, a ovaj je zaobišao golmana Mance i rutinski poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Dinamo je tako neokrznut prošao i Pulu te se sad priprema za put u Amsterdam. U srijedu je na rasporedu 4. kolo Lige prvaka, a 'modri' će na Amsterdam Areni pokušati stići do boda ili sva tri protiv Ajaxa.