1:1 U PULI

Dinamo opasno živio kontra Istre 1961. i izvukao remi

18.02.2012 u 16:47

Bionic
Reading

Dinamo se nalazi u Istri na pripremama, a s obzirom na to da je zbog lošeg vremena i snijega odgođen nastavak MAXtv Prve lige, u Puli je odradio domaćinstvo Kup utakmice protiv Istre 1961

Ante Čačić svoju službenu natjecateljsku promociju imao je u subotu u Puli, u četvrtfinalu domaćeg Kupa. S obzirom na to da je odgođen nastavak prvenstva zbog loših zimskih uvjeta i snijega, Dinamo je u Istri nastavio pripreme te odigrao na stadionu Aldo Drosina domaćinsku utakmicu kontra Istre 1961. Ako je suditi prema viđenome, Čačić ima još puno posla ne bi li doveo 'modre' do igre koja će plijeniti pažnju i biti rezultatski uspješna.

Figurativno rečeno gosti, jer Istra 1961. i Dinamo su zamijenili domaćinstva, pa će Puljani u uzvratu na Maksimiru biti domaćini, bili su bolji suparnik i 'modri' mogu zahvaliti dekoncentraciji suparnika i izvrsnom Ivanu Kelavi što nisu izgubili. Već u prvom poluvremenu zagrebački golman branio je jako dobro, a jednom je i okvir gola spasio 'modre'. No baš je Dinamo poveo u prvih 45 minuta, i to pogotkom Milana Badelja u prvoj minuti sudačke nadoknade.

DINAMO - ISTRA 1961. 1:1 (1:0)


Strijelci: 1:0 Badelj (45+1), 1:1 Bačelić-Grgić (52)

Dinamo
: Kelava - Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez - Calello, Badelj - Tomečak, Kovačić, Sylvestr - Krstanović

Istra: Mance - Sušić, Marić, Stranatić, Milić - Anđelković, Batarelo, Jerković - Belle, Križman, Roce

U drugom dijelu gledali smo sličnu sliku. Puljani su napadali, Dinamo se branio, no nije izdržao niti sedam minuta u nastavku. Jurnjavu prema golu 'domaćina' Istra 1961. je iskoristila u 52. minuti kad je Stipe Bačelić-Grgić, posve neometan, primio loptu u suparničkom kaznenom prostoru i rutinirano matirao Kelavu.

U nastavku je tempo malo pao, no Faots Beqiraj i Sandi Križman bili su u obećavajućim pozicijama, ali bez krajnjeg pozitivnog učinka. Istra 1961. je tako ostvarila prednost uoči uzvrata u Zagrebu te zbog pogotka u gostima i povoljniji rezultat. Dinamo će u toj utakmici morati pokazati puno bolju igru želi li do polufinala.

U suprotnom, neće biti nikakvo iznenađenje ako u tom dijelu natjecanja vidimo momčad Igora Pamića.