I S BODOM U FINALE

Dinamu pobjeda izmakla u sudačkoj nadoknadi

05.02.2012 u 20:17

Bionic
Reading

Dinamo se plasirao u finale Atlantic Cupa i to je najvažnija vijest iz Portugala. Tamo će ga u utorak čekati upravo Midtjylland s kojim je sada odigrao 1:1

Nakon dvije pobjede hrvatski prvak je u trećoj utakmici turnira remizirao, ali i s ovim bodom izborio još jednu utakmicu na Atlantic Cupu. Protivnik će biti isti - Midtjyilland, jer su ove dvije momčadi od šest klubova osvojile najviše bodova (7) pa će se još jednom sučeliti i odlučiti tko je bolji.

Što se tiče utakmice, 'modri' su bolje ušli u utakmicu, a poveli su već u šestoj minuti kada je nakon Kovačićevog kornera najprisebniji bio Tonel koji je iz blizine glavom svladao suparnika.

No u 11. minuti zadnja linija Dinama je loše namjestila zaleđe pa je Leko na 17 metara srušio Nworuha. Sudac je igraču maksimirske momčadi odmah pokazao crveni karton.

Iako su Dinamovci osamdeset minuta igrali s igračem manje, to se na terenu nije osjetilo. Danci su, doduše, imali inicijativu, ali za Kelavu nije bio prevelika posla.

Kada se očekivalo da će Dinamo upisati treću pobjedu, jedan duel u zraku Badelja i Olsena sudac je okarakterizirao kao najstrožu kaznu, a Poulsen je bio precizan, iako je Kelava bio blizu obrane.

Spomenimo da je na početku drugog dijela stadionom opet odjekivalo ružno skandiranje nekolicine Dinamovih navijača koji su se pojavili na utakmici.

GNK Dinamo - FC Midtjylland 1:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Tonel (6.) / 1:1 Poulsen (90.)
Dinamo: Kelava - Leko, Tonel, Šimunić (od 46. Vida), Ibanez (od 32. Pivarić) - Calello, Badelj - Tomečak (od 86. Pokrivač), Kovačić (od 46. Beqiraj) (od 86. Rukavina), Sylvestr (od 86. Sammir) - Krstanović (od 32. Vrsaljko)
Midjtylland: Lossl - Afriyie, Bak, Lauridsen, Ipša (od 29. Sviatchenko), Albaek - Poulsen, Hassan (od 76. Borring), Nworuh (od 76. Salami) - Uzochukwu (od 76. Larsen), Igboun