šostar potvrdio

Do 18.30 u Zagrebu 24 pozitivnih na koronavirus, uglavnom po bolnicama

24.06.2020 u 19:07

Bionic
Reading

'Nažalost, nemam dobre vijesti za Zagreb, imamo 24 pozitivnih i još 50 testova se odrađuje. Od tih 24, imamo danas ukupno 16 pozitivnih pacijenata u bolnici Sv. Ivan, četiri njihova djelatnika i jednu kolegicu imamo u KBC Sestara milorsdnica', kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Zvonimir Šostar. Riječ je o brojci do 18.30 u srijedu

"Do danas u 18:30... Nažalost, nemam dobre vijesti za Zagreb, imamo 24 pozitivnih i još 50 testova se odrađuje. Od tih 24, imamo danas ukupno 16 pozitivnih pacijenata u bolnici Sv. Ivan, četiri njihova djelatnika i jednu kolegicu imamo u KBC Sestara milorsdnica. Tako da, nisu dobre vijesti, ali što je tu je, naši epidemiolozi vrijedno rade sve kontakte. Moram pohvaliti ravnatelja bolnice Sveti Ivan. Oni su izvršili briseve ukupno 65 ljudi u bolnici, od toga 39 pacijenata, 26 djelatnika i nažalost, četiri djelatnika je pozitivno. I 16 pacijenata.', kazao je Šostar za RTL.

Potvrdio je kako je u bolnici 'Sveti Ivan' 39 osoba u samoizolaciji i to oni na osdjelu palijativne skrbi.

Slaže se da je Andrej Plenković trebao u samoizolaciju nakon teniskog turnira Adria tour.

"Apsolutno se slažem. Vrlo su jasne smjernice koje je Europska agencija za kontrolu bolesti donijela. Tu nije bilo bliskog kontakta, bliski kontakt je onaj u zatvorenom prostoru na duže od 15 minuta. Mislim da je HZJZ apsolutno u pravu da nema potrebe za samoizolacijom. U konačnici, premijer se testirao i negativan je pa ne vidim razloga... Mislim da koronu ne treba koristiti u političke svrhe'', kazao je Šostar.

  • +7
Konferencija za medije zagrebačkog stožera civilne zaštite Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX