zločin iz mržnje

Dvojica mladića koja su brutalno napala Indijca hladit će se mjesec dana u zatvoru

26.08.2024 u 18:00

Bionic
Reading

Zbog napada na 27-godišnjeg državljanina Indije u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu krajem prošlog tjedna a koje je počinjeno iz mržnje, narednih mjesec dana iza rešetaka remetinečkog zatvora provesti će dvojica netom punoljetnih mladića, L.G. (18) i L.S. (18).

Nisu otkrili razloge zašto su njih dvojica, u društvu još s jednim maloljetnikom, tu večer 22. kolovoza pola sata prije ponoći tako reagirali. Jutarnji.hr piše da sve krenulo navodno s pitanjem "Što gledaš crni?" a koje je jedan od 18-godišnjaka uputio strancu u prolazu dok im je dolazio u susret.

Čuvši to 52-godišnji muškarac, koji je bio u neposrednoj blizini Indijca, klincima je uzvratio protupitanjem ‘Jel postoji neki problem?‘ nakon čega se alkoholiziranim mladićima doslovno pomutila pamet, jedan od napadača je navalio udarati žrtvu prvo nogom u nos, a drugi ga je udario nogom potom u glavu.

Nasilnici su uhvaćeni u roku od pet minuta u obližnjoj Praškoj ulici. Sreća u nesreći je da je napadnuti Indijac prošao s lakšim ozljedama poput kao i 52-godišnjak kojeg su, također, 18-godišnjaci udarili te su obojica odbila liječničku pomoć.

Mladići su nakon uhićenja pali na alkotestu, a kod jednog od 18-godišnjaka je pronađena vrećica sa 11 grama marihuane pa će i radi toga odgovarati. Jedan je ranije već imao problema sa zakonom.