POZDRAV IZ NJEMAČKE

Ekonomski emigrant sarkastičan: Draga Vlado, baš sam vas se sjetio...

15.12.2015 u 20:05

Bionic
Reading

Ogorčeni Velimir Kolauti koji je sreću potražio u Njemačkoj, gdje se vrlo brzo zaposlio nakon što je emigrirao iz Hrvatske, jučer se oglasio postom na facebook-stranici hrvatske Vlade u kojem je na izuzetno sarkastičan i ironičan način počastio dosadašnji rad i obećanja Vlade RH. Kolautijev post prikupio je dosad gotovo 26.000 lajkova, čak 1.214 dijeljenja te je izazvao čitavu buru komentara u kojima se kritizira hrvatska Vlada

Kolauti, koji je svoj status začinio emotikonom koji označava zbunjenost, odlučio se javiti Vladi RH kako bi je obavijestio da je nakon samo nekoliko mjeseci od odlaska u Njemačku trbuhom za kruhom našao posao. 'Došao ja ovdje i, zamislite, dobio sam posao', obavijestio je Kolauti Vladu sarkastično dodavši kako Nijemci otvaraju radna mjesta umjesto da zatvaraju tvornice 'kao vi, jer je općepoznato da su tvornice jedne od najvećih zagađivača zraka'. Ekonomski imigrantu Njemačkoj nadodao je kako je, unatoč brojnim tvornicama koje i dalje rade punim pogonom, zrak u Njemačkoj i dalje čist, prisnaživši da se Hrvatska naziva Lijepa Naša jer nema tvornica.

Mladić je, također, obavijestio hrvatsku Vladu kako radi u tvrtki koja ima 50 zaposlenih te samo tri ureda, ironično se čudeći kako Nijemci 'nemaju pojma o poslu, jer kako u spomenuta tri ureda ugurati tetku, strica, ujaka i kumovog malog'. Usto, Kolauti je ironično sa zgražanjem ustanovio kako se u njemačkim uredima mora raditi osam sati te kako njegove kolegice doživljavaju pravi teror budući da za vrijeme radnog vremena ne stignu u trgovine, ne mogu popiti kavu ni zvati prijateljice, dometnuvši kako je najveća glupost to što nisu u rodu sa šefom.

Kolauti je Vladu obavijestio i o najvećem apsurdu koji je doživio u Njemačkoj, a to je redovita plaća. Pritom hvali hrvatsku Vladu koja je uskratila plaće radnicima jer je 'općepoznato da radnici po primitku plaće pomišljaju na gluposti, drogu, alkohol i kocku' te na kraju poručuje Vladi kako nema potrebe brinuti budući da 'Nijemci nemaju pojma'.

'Sto godina ste ispred njih. Samo nastavite tako. Svaka vam čast', zaključio je Kolauti, uz pozdrav Vladi RH.

Evo otisao ja u Njemacku pa se nakon par mjeseci sjetio Vas pa reko da Vam se javim!Dosao ja ovdje i zamislite,dobijem...

Posted by Velimir Kolauti on 13. prosinca 2015