jedva čekamo

Emulatori za PS4 i Xbox One već na vidiku?

11.12.2013 u 07:52

Bionic
Reading

Ben Vanik tvrdi da će razvoj emulatora za next-gen konzole biti lakši no ikada prije, no tek nakon što se 'probije' zaštita svake od konzola

Mnogi od vas sigurno su iskušali emulator za PlayStation 2 kako bi isprobali neki kultni naslov koji se nikada nije pojavio na PC-u. Iako se radi o zastarjeloj konzoli, emulator za nju još i danas stvara probleme čak i ponajboljim konfiguracijama.

 

Ipak, emulatori za PlayStation 4 i Xbox One mogli bi biti bliže no što uopće možemo nagađati. Naime, softverski inženjer Ben Vanik koji već godinama razvija emulatore, tvrdi da je značajna stvar učinjena od strane Microsofta i Sonyja u trenutku kada su se te korporacije odlučile za arhitekturu vrlo sličnu prosječnom PC-u. Upravo zbog toga razvoj emulatora za te dvije konzole mogao bi biti vrlo lak uz uvjet da se jednoga dana probije njihova zaštita.

 

A to se možda ne dogodi nikad. Da, u redu, Xbox 360 'probijen' je još prije nekoliko godina, no to još nikome nije u potpunosti uspjelo s PlayStationom 3. Kad smo već kod sada već past-gen konzola, Ben Vanik tvrdi da je pri kraju razvoja emulatora za Xbox 360.

 

Eto, možda napokon i na PC-u zaigramo ekskluzive poput Halo: Reach-a.