JANDRIĆ SE OPRAVDAVA

Evo zašto napuštam Sabor i želim opet na HRT

03.07.2014 u 12:00

Bionic
Reading

Ilija Jandrić, osobni savjetnik za medije predsjednika Sabora Josipa Leke i nekadašnji novinar HTV-a, na Facebooku se opravdavao zbog svoje kandidature za mjesto ravnatelja programa HRT-a. 'Ne trčim za foteljama. Želim raditi posao koji znam i volim i biti glas građana - pretplatnika. Jednom novinar - uvijek novinar', misli Jandrić

Ilija Jandrić bivši je novinar HRT-a koji je otišao s Prisavlja najprije u balkansku ispostavu Al Jazeere, da bi se potom prebacio na Markov trg na kojem je trenutno s funkcijom osobnog savjetnika za medije predsjednika Sabora Josipa Leke. Očito mu je rad u novinarstvu nedostajao jer se našao na popisu s još dvojicom za sada poznatih kandidata za mjesto ravnatelja programa HRT-a.


'Na natječaj za ravnatelja programa HRT-a prijavio sam se motiviran željom da se vratim novinarstvu. Iz istoga razloga prijavio sam se i na radno mjesto komentator-mentor. Budući da neki problematiziraju prijavu za ravnatelja programa zbog mog sadašnjeg radnog mjesta kao savjetnika za odnose s javnošću predsjednika Sabora, želim jasno poručiti da nisam ni političar ni dužnosnik ni član neke stranke, nego državni službenik. Ovo je profesionalni angažman kao i bilo koji drugi gdje se traže medijski stručnjaci. Prilikom preuzimanja tog posla jasno sam rekao da se ne vidim dugoročno u PR-u te da mogu privremeno pomoći u komunikaciji s medijima', kaže Jandrić i negira da je spin doktor

A jedna od onih koji problematiziraju Jandrićevu kandidaturu na Facebooku je Elizabeta Gojan. 'Bilo bi dobro da se, ovog puta, s Markova trga ne zove Prisavlje', komentirala je.

'Bez brige, Elizabeta, nitko ne zove, bar ne za mene... ovo je osobna odluka da se prijavim, o čemu sam, kako red nalaže, obavijestio šefa, a nemam nikakvu političku potporu niti sam je tražio', tvrdi Lekin savjetnik za medije.

Napominje da nije 'u politici', nego u državnoj službi i da nije ni prvi ni zadnji u toj situaciji. Gojan poručuje da bi volio opet raditi s njom te da mu je ona bila uzor u novinarskom odrastanju.

'Ne trčim za foteljama. Želim raditi posao koji znam i volim i biti glas građana - pretplatnika. Jednom novinar - uvijek novinar', zaključuje Jandrić i dodaje da mu je cilj vratiti ugled i gledatelje HRT-u.