n/a

Fajitas s govedinom, limetom i crnim paprom

28.06.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Unatoč jednostavnosti pripreme, ovo jelo podarit će glamur vašem stolu – zdrav i konkretan obrok s meksičkim prizvukom!

SASTOJCI:

2 ljubičasta luka, razrezana na osam kriški
2 1/2 žlica maslinovog ulja
2 1/2 žličica aceta balsamica
1 1/2 žličice soli
60 ml svježeg soka od limete
2 deblje fete ramsteka
2 1/2 žličice grubo mljevenog crnog papra
10 tortilla
1 vezica svježeg peršina, nasjeckanog

Za salsu:

450 g konzerva pelata
1/2 glavice luka srebrenca, razrezane na četvrtine
3 režnja češnjaka, nasleckana
1 veća ljuta suha papričica, očišćena od sjemenki

PRIPREMA:

Za salsu, na grill tavi ispecite luk, dok ne dobije boju sa svih strana. Na drugoj tavi dodajte malo maslinovog ulja i popržite češnjak i papričicu. Dodajte rajčice i pirjajte dok se malo ne zgusne. Dodajte luk, posolite i prebacite u blender. Ispasirajte i ostavite da se ohladi.
Ponovno zagrijte grill tavu.
Nabodite kriške ljubičastog luka na drvene štapiće i premažite maslinovim uljem. Posolite i popaprite. Pecite luk dok ne postane mekan i ne dobije karakteristične crte od grilla. Prebacite na dasku i narežite na manje komadiće. Začinite acetom.
Dok se luk peče, pomiješajte sok od limete s malo soli i 2 žlice maslinovog ulja i marinirajte u tom umaku meso.
Osušite meso, a zatim natrljajte paprom. Pecite meso na grill tavi, nekoliko minuta sa svake strane. Prebacite na dasku i ostavite nekoliko minuta prije nego što ga narežete na tanke trake.
Dok se meso 'odmara', tostirajte tortille na vrućoj tavi, dok se malo ne napuhnu i ne dobiju laganu boju. U sredinu svake tortille položite nekoliko traka mesa, malo luka , peršina i salse. Zamotajte tortillu oko nadjeva i poslužite.