ministar znanosti

Fuchs se ispričao zbog 'balvan revolucije': 'Ovih situacija ima puno...'

10.10.2024 u 15:52

Bionic
Reading

'Mislim da bi svima trebalo biti u interesu da nastava počne, i to u sigurnom okruženju, a da ostale službe odrade postupak do kraja', rekao je ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs osvrćući se na slučaj učenika koji je u Zagrebu prebačen u drugu školu

'Ministarstvo ne izriču nikakve sankcije niti učenicima, niti roditeljima. Mi možemo djelovati na osnovu prosvjetne inspekcije kada je u pitanju rad same škole', rekao je ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs na sjednici Vlade, javlja N1.

Što se tiče njegove izjave o 'balvan revoluciji roditelja', rekao je da se ispričava 'ako će to vratiti djecu u škole'.

Istaknuo je kako 'ovakvih situacija ima po školama puno' te da ih rješavaju na dnevnoj bazi.

'Kada svi dionici poštuju određene principe i djeluju po određenim proteklima onda se stvari riješe i bez uplitanja javnosti.', dodao je ministar te nastavio kako je bilo sličnih situacija koje su 'vrlo uspješno riješene'.

'Nažalost, ovaj se slučaj pojavio žestoko u javnosti. Ministarstvo je tak sad uključeno, jer prvo problem rješava škola, pa osnivatelj, odnosno u ovom slučaju Grad Zagreb, pa tek onda ministarstvo. Postoji hijerarhija, a tko je zakazao, to ćemo vidjeti', istaknuo je.

Tvrdi da sva djeca imaju zaštitu u školama i napomenuo da sve škole s 300 ili više učenika imaju svoje psihologe.