pravda za sve

Gearbox i Sega na sudu zbog svog 'remek-djela'

02.05.2013 u 12:31

Bionic
Reading

Tužba tereti Gearbox i Segu za lažno oglašavanje Aliens: Colonial Marines igre do njezina izlaska

Protiv Gearboxa i Sege podignuta je tužba glede Aliens: Colonial Marines igre. Tužitelj Damion Perrine tvrdi 'da su Gearbox i Sega lažno oglašavali Aliense prikazujući demo igre na sajmovi kao što su PAX i E3 za koje se ispostavilo da nisu točne prezentacije finalnog proizvoda'.

 

Demoi koji su oglašavani kao 'stvaran gameplay' sadržavali su razinu grafike, ponašanja AI-a pa čak i cijele razine igre koji nisu prisutni u igri.' Pošto je na recenzije Aliensa postojao embargo koji se maknuo tek po izlasku igre, igrači nisu bili u mogućnosti saznati od kritičara o razlici između finalnog proizvoda i onog što je do tada oglašavano kao finalni proizvod.


'Svaki od prikazanih 'stvarnih gameplay' videa podrazumijeva da prikaže potrošaču točno ono što će dobiti kupnjom Aliensa: igru s najnovijim grafičkim dostignućima i veoma određenim opcijama i kvalitetama'.

 

 

'Na žalost, Gearbox i Sega nisu nikome rekli – potrošačima,industriji, kritičarima, recenzentima ili novinarima – da njihova kampanja prikazivanja 'stvarnog gameplaya' ima veoma malo zajedničkog s finalnim proizvodom kojeg je kupio ogroman broj nesretnih kupaca'.


Damion Perrine skrenuo je pozornost i na nedavni tweet izvršnog direktora Gearboxa Randya Pitchforda u kojem priznaje razliku između videa i igre te 'da je prisutno mnogo informacija koje treba obraditi.'

 

 

U travnju SEGA je pristala dodati upozorenje na trailere koje informira korisnika da ne prikazuje finalni proizvod. Također, kasnije je otkazana i Wii U verzija igre.