ekološki ustanak u srbiji

Građani Beograda spasili redatelja Gorana Markovića od uhićenja

04.12.2021 u 19:03

Bionic
Reading

Građani širom Srbije okupili su se danas oko 14 sati kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo projektom Rio Tinto i najavom Aleksandra Vučića o potpisivanju zakona o referendumu

Dramaturg Ivan Lalić na svom je Facebook profilu objavio da je tijekom današnje blokade u Beogradu pokušano uhićenje redatelja Gorana Markovića, koji je proteklih dana nekoliko puta istupio protiv režima Aleksandra Vučića.

“Pokušaj uhićenja Gorana Markovića i Maje Lalić. Ne, ne šalim se momci. Na kraju veličanstvenog druženja u blizini Sava centra krenuli smo natrag. Branka Katić i njen suprug pridružili su nam se na Brankovom mostu. Kad smo došli do Kosančića, otišao sam na trenutak po Gorana kući, a onda su policajac u civilu i njegov kolega pokrenuli Maju i Gorana”, napisao je Lalić i dodao: “Tražili su osobne iskaznice. Zašto? “Zbog nedoličnog ponašanja na mostu.”

Hodali smo najnormalnije, ne mogu vjerovati. Goran je s ogorčenjem odbio i rekao: “Ne dam osobnu iskaznicu”. Uhitite me.' Rekli su – da, bit ćete uhapšeni. Maja je skinula, moja slatka Rosa Luxemburg, a onda su naišli slučajni prolaznici i počeli snimati.

Tučnjava u Novom Sadu za vrijeme masovnog prosvjeda Izvor: Pixsell / Autor: Dragan Gojic

Pandur i njegov jadni kolega - ljudi koji su nas vjerojatno pratili na mostu, pognuli glave i odletjeli." „Što reći, a ne plakati. Od hibrida prelazimo na Lukašenkov model države. Samo - postoji jedan problem. Više se nitko ne boji. Ajde majstore - hapsite cijeli narod! Podijelite dalje, molim. Neka se širi potok”, zaključio je Lalić, piše Nova.rs.

Podsjetimo, današnji skupovi prošli su bez većih incidenata, na Novom Beogradu zabilježen je tihi događaj, bahati vozač udario je djevojku, dok su u Novom Sadu i Beogradu incidente napravile huliganske skupine koje su prosvjednici uspjeli rastjerati.

  • +25
Beograd: Prosvjedi protiv eksploatiranja litija od strane Rio Tinta Izvor: Pixsell / Autor: Mateja Stanisavljevic