n/a

Graham krekeri

15.06.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Ako želite nešto brzo, jednostavno i slatko – ovaj je recept za vas! Desert s maslacem i medom odličan je izbor za svaku prigodu

SASTOJCI:

375 g brašna
200 g smeđeg šećera (muscovado ili demerara)
1 žličica sode bikarbone
¾ žličice soli
85 g hladnog maslaca narezanog na kockice
110 g svijetlog meda
5 žlica mlijeka
2 žličice ekstrakta vanilije

PRIPREMA:

Pomiješajte brašno, šećer, sodu i sol u zdjeli. Dodajte kockice maslaca i brzo utrljajte u brašno, bez suvišnog miješanja. Razmutite med i ekstrakt vanilije u mlijeku u maloj posudi, dodajte u prvu smjesu i lagano promiješajte, tek toliko da dobijete tijesto koje će biti vrlo mekano i ljepljivo. Potom ga izvadite na lagano pobrašnjenu površinu i pobrašnjenim rukama oblikujte u 1,5 cm debeo disk. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko dva sata ili preko noći.

Izvadite tijesto i na lagano pobrašnjenoj površini (ili između dva masna papira) razvaljajte ga tako da bude debelo 5 mm. Rezačem za pizzu ili raviole zarežite ga oblikujući kvadrate koje god veličine želite, ali ne do kraja. Pecite 7-10 minuta, dok ne dobije lijepu boju. Pustite da se ohladi na rešetki i zatim odlomite krekere po zarezanim linijama.