preustroj u sdp-u

Grbinu stiže podrška kolega, među njima je i jedan koji je slovio kao kandidat za predsjednika

09.07.2020 u 13:38

Bionic
Reading

Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić posljednjih dana su se spominjali kao potencijalni kandidati za predsjednika SDP-a. Grbin je najavu svoje kandidture objavio danas, a odmah mu je stigla i podrška

'Puna podrška Pedja Grbin. #Obrazovanje, #kultura, #zdravstvo=ideologija #2020.+, napisao je kratko na svom Facebooku Siniša Hajdaš Dončić i tako podržao Grbina za predsjednika.

Ujedino je time dao i do znanja da on svoju kandidaturu za predsjednika stranke neće isticati. Naime, dvojac je posljednjih dana razgovarao ne samo međusobno, nego i s drugim članovima stranke i u došlo je do dogovora da se Grbina istakne kao kandidata za predsjednika stranke dok bi se Hajdaš Dončić kandidirao za potpredsjednika SDP-a.

Grbinu je podrška stigla i od kolege iz 8. izborne jedinice koji se također borio za preferencijalne glasove no nije uspio.

'Peđa, političar sa stavom. Taj svoj stav jednostavnim riječima objasnit će svima, stručno i argumentirano branit će ga u raspravama i boriti se s velikom energijom i puno strasti da taj stav ima praktičnu vrijednost i primjenu u životu svakog od nas bez ikakve nepravde, nejednakosti ili diskriminacije. Obzirom na njegovih 210 cm visine raspon ruku dovoljno mu je velik da oko sebe okupi najširi krug modernih socijaldemokrata.

Pročitah negdje ovih dana da lider SDP-a mora biti moralno neupitna, hrabra i odlučna osoba koja će beskompromisno zastupati moderne lijeve politike. Upravo takav je Peđa Grbin i zato ima moju podršku, a pozivam i sve Vas da ga podržite. Naravno, ne propustite pitati ga kritički sve što želite znati o tome kako on vidi jači, bolji, uključiv, prepoznatljiviji i pobjednički SDP. Zajedno smo SDP', napisao je na Facebooku SDP-ovac Željko Jovanović.

Potporu Grbinu dala je i europarlamentarka Biljana Borzan, za koju se nagađalo da bi se također mogla natjecati za čelno mjesto u stranci, no ona je to izričito otklonila.

'Smatram da je Peđa Grbin odličan kandidat. Ima iskustvo, a istodobno i svježinu u idejama. Politički je sazrio toliko da je svjestan da podjele u stranci više ne dolaze u obzir nego mora napraviti zaokret u funkcioniranju po modelu 'moji i tvoji'. Svatko zainteresiran za dužnost predsjednika stranke mora donijeti svježe ideje i svježe ljude, a vjerujem da je Grbin jedan od tih', rekla je Borzan u izjavi za Hinu.

Grbina je u izjavi za N1 podržao i predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.