stižu za vikend

Grlić Radman: Tri hrvatske obitelji zatražile su pomoć u odlasku iz Libanona

03.10.2024 u 15:31

Bionic
Reading

Dok bijesni sukob između Izraela i Hezbolaha i prijeti većom eksalacijom u Libanonu, mnoge strane države počele su evakuirati svoje državljane. Među njima je i Hrvatska

Ministvar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je u izjavi nakon sjednice Vlade da u Libanonu živi 126 hrvatskih državljana.

'Njih samo 14 zahtjeva povratak u domovinu. Radi se o tri obitelji, među kojima je 9 hrvatskih državljana, a ostali su njihova djeca. S njima smo u kontaktu i organizirali smo načine dolaska u Hrvatsku. Ovog trenutka imamo ponudu Slovačke, koja organizira humanitarni let 5. listopada, kada će od Bejruta preko Cipra doći do Bratislave, a onda će ih preuzeti naši kolege u veleposlanstvu i organizirati povratak u RH', poručio je Grlić Radman.

  • +13
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

'Svi hrvatski državljani koji su ostali u Libanonu i koji žele oni će uvijek moći biti u mogućnosti s osloniti na našu pomoć, naša konzularna služba je u kontaktu s njima. Imamo iskustva kad je u pitanju evakuacija i repatrijacija', poručio je ministar.

Izraelska i iranska vojska Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr