NE ODUSTAJU

Hajduk traži kaznu za Bebeka i Vrsaljka te poništenje derbija!

07.03.2013 u 22:22

Bionic
Reading

Čelnici Hajduka odaslali su žalbe na utakmicu s Dinamom na tri adrese, Povjereniku za natjecanje Josipu Breznom, Povjereniku za suđenje Dušanu Kukiću i Komisiji za suce. Traže poništenje utakmice, kaznu za suca Bebeka, te Šimu Vrsaljka.

U Hajduku se ne mire s ishodom posljednjeg derbija koji je obilježila velika pogreška suca Ivana Bebeka, koji nije sankcionirao evidentno igranje rukom Šime Vrsaljka u kaznenom prostoru Dinama. Ako se dokaže namjera Bebeka, zahtijevaju poništenje utakmice, te oštru kaznu za njega, ali i kaznu za Šimu Vrsaljka, koji je po njima namjerno igrao rukom u kaznenom prostoru.

Splićani od Povjerenika za natjecanje Prve lige Josipa Breznog traže istragu u kojoj bi se trebali saslušati svi suci, te utvrditi je li Vučemilović mobilnom komunikacijom sugerirao Bebeku da dosudi kazneni udarac 81. minuti. Ukoliko se dokaže da se radilo o namjernom propustu Bebeka, Hajduk traži poništenje derbija.

Sankciju za Vrsaljka traže na osnovu snimke, koja po njima jasno ukazuje kako je Vrsaljko igrao namjerno rukom. Pozivaju se na raniji slučaj iz 2010. godina, kada je Anas Sharbini naknadno kažnjen, nakon što je na video snimci utvrđeno kako je nogom namjerno nagazio igrača Varaždina dok je ležao na travi.

Također, od povjerenika za suđenje Dušana Kukića traže pokretanje postupka prema sucima utakmice, te drastične kazne za sve kojima se utvrdi krivnja, a istu su žalbu dostavili i na adresu Komisije za suđenje.