američki izbori

Harris će uskoro predstaviti potpredsjedničkog kandidata

05.08.2024 u 12:18

Bionic
Reading

Demokratska kandidatkinja Kamala Harris trebala bi predstaviti svog kandidata za potpredsjednika do utorka, rekla su dva izvora Reutersu.

Odluka Harris mogla bi biti objavljena u bilo kojem trenutku do utorka, kad će se na skupu u Philadelphiji prvi put pojaviti s potpredsjedničkim kandidatom na početku turneje ključnim saveznim državama koje će vjerojatno odlučiti pobjednika izbora.

Harris je suzila izbor na tri kandidata s kojima je tijekom vikenda u Washingtonu održala razgovore – guvernera Minnesote Tima Walsa, senatora Marka Kellyja iz Arizone i guvernera Pennsylvanije Josha Shapira.

U petak je 90 minuta razgovarala i s ministrom prometa Peteom Buttigiegom, a virtualno se između ostalih sastala i s guvernerom Kentuckyja Andyjem Beshearom i guvernerom Illinoisa J.B. Pritzkerom. 

Izbor potpredsjedničkog kandidatkinja aktualne potpredsjednice SAD-a dosad je najvažnija politička odluka Harris, uoči predsjedničkih izbora 5. studenoga na kojima će se suprotstaviti republikancu Donaldu Trumpu.