kuda plovi ovaj brod?

HDZ odgovorio na prozivke: 'I Milanović je koristio policijski gliser!'

03.09.2024 u 12:25

Bionic
Reading

Na pisanje Nacionala i navoda da je i premijer Andrej Plenković tijekom svojih mandata koristio policijski gliser kako bi se , uglavnom u privatne svrhe, vozio na Brač i Hvar, stigla je i reakcija iz HDZ-a

Prema pisanju Nacionala, premijer Andrej Plenković koristio je policijski gliser, konkretno policijsko ophodno plovilo koje služi za nadzor mora i granica, tijekom svojih premijerskih mandata na otocima Hvaru i Braču, i to uglavnom za privatne potrebe.

Sada je stigla i reakcija iz HDZ-a, koju prenosimo u cijelosti.

'Kada više ne zna kako braniti 348 letova vojnih helikoptera u nerazjašnjene svrhe, u kut stjerani Milanović vraća se starom receptu za bijeg od vlastite odgovornosti - baca u eter laži o drugima! Resursi Ministarstva obrane nisu predviđeni da po Hrvatskoj voze dužnosnike, a kamoli za njihova privatna putovanja. To je svakome jasno, pa se sada, u nastojanju da se ''operu“ Milanovićevi grijesi, putem tjednika Nacional očajnički pokušava u isti koš ubaciti i korištenje Vladinog aviona i policijskih plovila - koji su namijenjeni upravo za prijevoz dužnosnika! A pritom se i Milanović sam služi s oba od tih prijevoznih sredstava!

Službena policijska plovila koriste se za provođenje policijskih poslova osiguranja i zaštite domaćih i stranih štićenih osoba, što uključuje i njihov prijevoz ako je to potrebno - sukladno aktivnostima u kojima štićene osobe sudjeluju na obali ili otocima. Dakle, kada god su premijer Andrej Plenković ili predsjednik Milanović i ostali dužnosnici iz 1. kategorije štićenih osoba iz zemlje ili inozemstva na nekom otoku, policijsko plovilo ondje je svakako prisutno radi provođenja mjera sigurnosti. Prisutno je i kada npr. Milanović dođe na Hvar vojnim helikopterom kako bi se družio s Dodikom.

Predsjednik Vlade koristi službena policijska plovila za prijevoz na otoke svega nekoliko puta godišnje. Izjednačavati korištenje policijskih glisera u nekoliko navrata godišnje s konstantnim zlorabljenjem vojnih helikoptera, mahom u privatne svrhe, krajnje je zlonamjerna manipulacija. A dolazi od istih onih aktera koji svojom šutnjom toleriraju ili čak brane Milanovića dok vrijeđa i napada novinare i političke neistomišljenike, krši Ustav, bahato zlorabi resurse MORH-a i sramoti ispadima na međunarodnoj sceni.

Hrvatski građani sve vide, pa su na parlamentarnim izborima 17. travnja treći put zaredom dali povjerenje Plenkoviću i HDZ-u, a ostavili Kršitelja Ustava i njegov SDP na 42 zastupnička mandata. Milanović i njegova partija doživjet će poraz i na nadolazećim predsjedničkim izborima!', poručuju iz HDZ-a.

Podsjetimo, rasprava o Milanovićevom korištenju vojnih helikoptera traje već par tjedana, a sve je krenulo nakon što je Nacional objavio članak prema kojem je Milanović pozvao SOA-u da provjeri tko pušta medijima informacije o njegovim letovima i, kako tvrdi, time ugrožavana njegovu sigurnost.

Tu temu dočekali su na nož premijer Andrej Plenković i ministar obrane Ivan Anušić, koji smatraju da Milanović previše koristi vojne resurse. Dapače, Anušić je iznio podatak  da je prema Milanovićevu zahtjevu u njegovu mandatu ostvareno 348 letova, odnosno 241 sat leta.

O svemu se oglasio i sam Milanović, koji tvrdi kako je koristio helikoptere HRZ-a ukupno 74 puta, a brodove HRM-a osam puta u razdoblju od veljače 2020. do kolovoza 2024. godine.