humani morh

Helikopterom Black Hawk prevezeno srce za transplantaciju iz Zadra u Zagreb

04.09.2024 u 11:58

Bionic
Reading

Tročlana letačka posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva helikopterom Black Hawk UH-60M 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila odradila je jutros hitni zračni medicinski prijevoz četveročlanog transplantacijskog tima i transplantacijskog organa (srce) iz Zadra u Zagreb, priopćeno je iz MORH-a

Na poziv transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva, posada helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva obavila je prijevoz transplantacijskog tima s polijetanjem u ranim jutarnjim satima iz vojarne Lučko s kirurškom opremom do Zadra.

Nakon uspješne medicinske operacije transplantacijski tim je zajedno sa srcem za transplantaciju helikopterom Black Hawk stigao iz Zadra u KB Dubrava u Zagrebu.

Prijevoz srca helikopterom Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MORH

'Tročlana posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na helikopteru Black Hawk UH-60M odradila je let prijevoza srca. Zajedno uz četveročlani medicinski tim koji je stigao na Lučko pun volje i elana, poletjeli smo u Zadar u tri sata u noći gdje je tim otišao na operaciju, a smo mi čekali u pripravnosti. U KBC Dubrava sletjeli smo u 08:25 satu puni sreće i ponosa. Uvijek je lijep osjećaj kad se odradi ovakav human posao', istaknula je jedna od članova posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.