sjeća ga se i mrak-taritaš

HNS-ov Dubravko Ponoš dao mandat na raspolaganje na funkcije u stranci. Sutra podnosi ostavku u Fondu za zaštitu okoliša?

25.09.2019 u 11:54

Bionic
Reading

Nakon što je jučer u javnost pustio snimku u kojoj prijeti i psuje na zaposlenika Fonda za zaštitu okoliša Mislava Kotarca, čelni čovjek fonda Dubravko Ponoš stavio je mandat na raspolaganje na funkcije u HNS-u

'Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati smatra da za postupke i rečenice koje je izrekao nema opravdanja i ne predstavljaju način komunikacije i vrijednosti koje kao stranka zastupamo. Od naših dužnosnika očekujemo da rade u službi građana, profesionalno i transparentno, ali i da budu svjesni vlastite odgovornosti i važnosti primjerene komunikacije prema cijeloj hrvatskoj javnosti', priopćili su iz HNS-a, potvrdivši da je Ponoš dao mandat na raspolaganje na sve stranačke funkcije.

Informaciju je novinarima u Saboru potvrdio i predsjednik HNS-ovog kluba zastupnika Milorad Batinić. 'Ne možemo tolerirat govor mržnje. Kolega Ponoš je dao mandat na raspolaganje na sve stranačke funkcije, a što se tiče Fonda sutra će se obratiti medijima i prema Upravnom vijeću. Očekujemo njegovu ostavku', kazao je Batinić, dodavši da je o cijelom slučaju prijetnju u fondu doznao jučer.

  • +9
Press konferencija Dubravka Ponoša Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Ponoša se sjeća i čelnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš, koja je ranije bila članica HNS-a. 'Ovo je situacija kad netko misli da mogu svi sve raditi. Netko tko tako komunicira s ljudima ne može obnašati posao s ljudima, ne može obnašati javnu dužnost i ne može obnašati posao koji uključuje ljude, nego može primjerice raditi u skladištu', poručila je Mrak-Taritaš.

'Ponoš je bio jedan od onih koji je jako razgovarao koaliciju s HDZ-om i jako se veselio našem odlasku iz HNS-a', dodala je.

Upitana što misli o njemu, kazala je: 'Ova snimka govori sve. Cijela snimka vrlo loše govori o njemu i o situaciji u Fondu.'